Mick Price, de speler die de snelste 147 tégen kreeg

De vraag duikt af en toe op in een pubquiz: Tegen wie maakte Ronnie O’Sullivan op het WK van 1997 de snelste maximumbreak (5 minuten, 20 seconden) ooit?

Het antwoord is natuurlijk Mick Price. Zijn naam zouden weinig snookerliefhebbers nog kennen als hij niet bij één van de absolute hoogtepunten van de sport was betrokken.

Wat heet betrokken? Meer dan aan de kant zitten, afwachten en bewonden kon Price niet. In de Coventry Telegraph kijkt hij terug op die gedenkwaardige dag 16 jaar geleden.

…Gaat nooit vervelen: O’Sullivans 147 in 5 minuten, 20 seconden…

Price zag een safetyshot mislukken toen hij een rode bal in het pack te dun aanspeelde. Hij liet voor O’Sullivan een long pot liggen, en de rest is history, zoals ze zeggen.

“Hij was flying“, zegt Price over O’Sullivan, die eerder had aangegeven “moe” te zijn. “Hij werd sneller en sneller en op een gegeven moment dacht ik dat hij ging exploderen.”

De magistrale break leverde ook Price als opponent de nodige bekendheid op.

“Die prestatie haalde de voorpagina van The Sun en kwam in het Guinness Book of Records, en mijn naam stond erbij”, zegt Price. “Na 15 jaar als prof … is dat het moment waarop mensen mij blijven aanspreken. Zelfs na al die jaren nog bijna dagelijks.”

Price bereikte zijn hoogste klassering als 17e midden jaren ’90. In 1993 had hij de halve finales van het European Open gehaald, waarin hij met 3-6 van Stephen Hendry verloor. Hij stopte in 2004 als snookerprof en werkt tegenwoordig als wiskundeleraar.

Afgelopen weekend kwamen Price en O’Sullivan elkaar weer eens tegen, backstage bij het Champion of Champions. Een verslag lees je hier in de Coventry Telegraph.

Lees ook:Pardon? Legendarische quotes uit de snookerwereld (afl. 5)
Lees ook:Brandweermannen mogen niet meer snookeren
Lees ook:Dale loopt 113 rondjes voor goed doel
Lees ook:Waarom wijlen Len Ganley de bijnaam Ball Crusher had
Lees ook:Steve Davis gaat nog niet met pensioen

2 reacties op “Mick Price, de speler die de snelste 147 tégen kreeg

  1. Rik

    Meh, zelfs als de 147 nooit was gemaakt, zou men Price heus wel herinneren. De kerel had na Taylor de grootste bril in het hele circuit! :P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Haha, inderdaad! En toevallig geeft diezelfde Dennis Taylor (naast John Virgo) commentaar bij deze beelden.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.