Sport en politiek hebben alles met elkaar te maken

Als amateur-wereldkampioen ben je tot de Main Tour toegelaten. Maar omdat je uit Iran komt, mag je het Verenigd Koninkrijk niet in en kun je geen wedstrijd spelen.

Dat bittere lot treft Hossein Vafaei dit seizoen.

De nu 18-jarige Vafaei won vorig jaar de WK-titel van de IBSF, wat hem als eerste speler ooit uit Iran een ticket voor het profcircuit opleverde.

Hij krijgt echter geen visum voor Engeland, waar alle kwalificatietoernooien worden gehouden. Na zes maanden is hij dan ook nog steeds niet in actie kunnen komen.

Tenminste, bijna niet. Vafaei speelde alleen een Aziatisch PTC-event in China, dat immers geen voorrondes in Sheffield heeft. Hij lag er na twee partijen uit.

Volgens een vertegenwoordiger van de Iraanse snookerbond is Vafaei het slachtoffer van “politieke problemen” tussen het Verenigd Koninkrijk en Iran.

“Hij is niet in staat geweest aan toernooien mee te doen vanwege visumproblemen”, zo wordt de official geciteerd op de website van Payvand.

Ook rond de Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer hadden sporters uit Iran problemen om aan een visum voor het Verenigd Koninkrijk te komen.

Wie zei dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben?

Lees ook:Eindelijk visum voor Hossein
Lees ook:147 alarm: Iraanse pechvogel scoort maximum
Lees ook:WK-amateurs: Eerste titel voor Iraniër
Lees ook:Ding: “Chinese spelers gaan snooker domineren”
Lees ook:World Snooker toont menselijk gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.