World Snooker toont menselijk gezicht

World Snooker stelt zich coulant op voor Ali Carter, Thanawat Tirapongpaiboon en Hossein Vafaei Ayouri, die elk in een uitzonderlijke situatie verkeren.

Voor het drietal maakt World Snooker uitzonderingen op zijn eigen regels.

Voor Carter, die momenteel wordt behandeld voor longkanker, geldt dat zijn ranking wordt “bevroren” totdat hij weer als speler terugkeert op de Main Tour.

world champs 2013 - carter-woollaston 2nd session

…Carter blijft 13e zo lang zijn behandeling tegen longkanker duurt…

Carter, die een kuur van chemotherapie ondergaat, blijft 13e op de wereldranglijst totdat hij is uitbehandeld en weer kan spelen.

Tirapongpaiboon, die afgelopen seizoen van de Main Tour degradeerde, keert dit seizoen weer terug nadat hij Aziatisch U21 kampioen is geworden.

Eigenlijk kan een prof zijn Main Tour-plek niet behouden door een amateurtoernooi te winnen. Toch maakt World Snooker nu een uitzondering.

Het bewuste toernooi in Azië vond immers pas na het WK plaats, dus op dat moment was Tirapongpaiboon feitelijk al geen prof meer.

En Vafaei Ayouri tot slot, die het WK-21 won, krijgt eerst een jaar de tijd om zijn visum met de Iraanse en Britse autoriteiten te regelen. Hij mag dit seizoen al spelen maar zijn tweejarige tourkaart gaat pas formeel vanaf het seizoen 2015-’16 in.

Vafaei Ayouri maakte afgelopen twee seizoenen al deel uit van de Main Tour, maar de Iraniër kwam door de slepende visumperikelen nooit aan spelen toe.

Feitelijk neemt Vafaei Ayouri dit seizoen de plek in van de Amerikaanse bond, die dit keer geen speler voor de Main Tour nomineert.

[picture Ali Carter © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Eindelijk visum voor Hossein
Lees ook:147 alarm: Iraanse pechvogel scoort maximum
Lees ook:SnooKort: Vafaei Ayouri en Woods winnen WK-21
Lees ook:WK-amateurs: Eerste titel voor Iraniër
Lees ook:Tourticket naar Pan-American Snookerchampionship winnaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.