Ali Carter stopt na dit seizoen als snookerprof

Ali Carter heeft zijn afscheid van de Main Tour aangekondigd. De 32-jarige Carter, nummer 8 van de wereld, zegt dat hij het na dit seizoen voor gezien houdt.

Going to retire at the end of the season. And I can’t wait“, schreef Carter vannacht op Twitter na zijn 2-6 nederlaag tegen Mark Allen op het William Hill UK Championship.

“Ik ben dead serious“, voegde de Engelsman daar even later aan toe. “Het leven is te kort om iets te doen waar je geen zin in hebt. 25 jaar is genoeg.”

…Carter op weg naar de zege in de Shanghai Masters-finale van 2010…

Ik weet niet of Carter die teksten in een opwelling heeft geschreven na zijn teleurstellende afstraffing door Allen. In elk geval heeft hij ze vanochtend (nog) niet herroepen.

Carter, bijgenaamd The Captain omdat hij opgeleid piloot is, kreeg bij zijn entree op het profcircuit in 1999 de WPBSA Young Player of the Year Award.

Vier jaar later werd bij hem echter de Ziekte van Crohn vastgesteld.

Bovendien kreeg Carter het stempel een choker te zijn: een prima speler, die echter op beslissende momenten de spanning niet aan kan en verliest.

Het zou dan ook tot 2008 duren voordat Carter zijn eerste rankingfinale haalde, die van het WK. Daarin verloor hij kansloos met 8-18 van Ronnie O’Sullivan.

Een jaar later won hij wél het Welsh Open (9-5 tegen Joe Swail), in 2010 gevolgd door zijn tweede rankingtitel op de Shanghai Masters (10-7 tegen Jamie Burnett).

Carter, vorig seizoen tweede op de wereldranglijst, werd in 2009 vader van Max. Zijn opgroeiende zoon speelt in de beslissing om met snooker te stoppen vast ook een grote rol.

[picture Ali Carter © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Wie wint in Wales: Carter of Higgins?
Lees ook:The Captain vliegt de finalepoule binnen
Lees ook:Carter bereikt finale na ruime zege op Selby
Lees ook:België neemt met century afscheid van World Cup
Lees ook:WK: Mark Allen opnieuw in eerste ronde onderuit

3 reacties op “Ali Carter stopt na dit seizoen als snookerprof

  1. Jeroen

    Ik had het eerder van iemand anders verwacht, maar toch niet van Carter. had ik totaal niet zien aankomen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. RuudK

    Het lastige van het hebben van Crohn is dat de klachten verergeren bij stress en een onregelmatig leven. Deze ziekte en het spelen van snooker op professioneel niveau zijn dus niet echt een goede combinatie.

    Daarnaast is Alister geen domme jongen en met een commercieel vliegbrevet op zak kan ik mij dus heel goed voorstellen dat hij deze keuze maakt. Beslissing zal een combinatie zijn van vele factoren.
    Jammer voor de sport en hopelijk komt hij nog terug op zijn beslissing. Zo niet dan wens ik hem alle goeds voor de toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dutchnugget

    Zojuist reageerde Alli in een videootje te zien op de BBC dat hij het in het kader van zijn verlies tweette en dat dat misschien niet zo verstandig was en dat hij het voor zichzelf had moeten houden.
    Ook zei hij dat hij er aan het eind van het seizoen zeer goed over na gaat denken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.