“Geen ramp voor snooker als Ronnie ermee stopt”

Snookerlegende Steve Davis verwacht dat de sport er niet onder te lijden zal hebben als Ronnie O’Sullivan zou besluiten zijn loopbaan te beëindigen.

Davis zegt in The Independent dat O’Sullivan op een kruispunt in zijn carrière is aangekomen. Alleen als The Rocket weer plezier in het spel krijgt, kan hij opnieuw aanhaken bij de absolute wereldtop.

De 35-jarige O’Sullivan, die deze week roemloos tenonder ging tegen Ryan Day in de eerste ronde van het Welsh Open, staat inmiddels 10e op de wereldranglijst, zijn laagste positie in 17 jaar. 

“Als hij het (plezier) heeft verloren en wedstrijden geen drijvende kracht meer zijn, dan is het voorbij. Ronnie lijkt zo onverschillig voor, tijdens en na zijn partijen”, aldus Davis.

O’Sullivan bindt een grote schare fans aan de snookersport, maar zorgt ook voor negatieve impulsen zoals met zijn herhaaldelijk wegblijven van toernooien.

Davis, 53 jaar inmiddels en zesvoudig wereldkampioen in de jaren ’80, zegt dat snooker ook zonder O’Sullivan kan, ongeacht hoe populair hij is.

“Als hij besluit te stoppen, heeft de sport daar niet onder te lijden. Niemand is ooit groter geweest dan de sport en snooker blijft bestaan, it won’t be any skin off snooker’s nose.”

Lees hier het hele artikel met Davis in The Independent.

Lees ook:Snooker maakt O’Sullivan “suïcidaal”
Lees ook:Steve Davis wil met 60 nog op Main Tour spelen
Lees ook:Steve Davis gaat nog niet met pensioen
Lees ook:“Brecel kan Hendry’s WK-record verbreken”
Lees ook:Poll: O’Sullivan komt volgend jaar weer terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.