O’Sullivan blijft “nog 20 jaar” snookeren

Goed nieuws voor de grote schare I ♥ Ronnie-fans. En voor het hele snooker, vind ik. Ronnie O’Sullivan zegt dat hij nog 20 jaar doorgaat met snookeren.

Als het nieuws blijkt te kloppen… O’Sullivan heeft al vaak – vooral na nederlagen – gedreigd om de sport vaarwel te zeggen.

Dat heeft hij nooit waargemaakt. Zou de 35-jarige zijn toezegging om nog twee decennia verder te spelen nu dan wél waarmaken?

Het valt te bezien. Opvallend is de uitspraak wel.

Vorige maand overleefde O’Sullivan de eerste ronde van het UK Championship (tegen Stuart Bingham) niet; deze week verloor hij zijn openingspartij van The Masters.

Hij reageerde maandag gracieus na die nederlaag tegen Mark Allen en prees de Noord-Ier, die hij zijn eerste grote titel toewenste.

Dat hebben we van The Rocket vaak wel anders gezien en gehoord.

“Ik heb een geweldig leven gehad dankzij het snooker en het heeft mijn leven voor de afgelopen 30 jaar bepaald”, aldus O’Sullivan in een interview met The Times.

“Leven zonder snooker is… ik ken geen leven zonder snooker. Ik weet wat ik de afgelopen 20 jaar heb gedaan en ik verwacht dat ik dit nog 20 jaar zal doen.”

O’Sullivan verwacht ook nog een grote titel aan zijn palmares (drie WK’s, vier UK’s, vier Masters) te kunnen toevoegen.

“Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik nóg eens zoveel titels win, maar eentje hier en twee daar, dat zou geweldig zijn”, zegt O’Sullivan.

Overigens is de voormalige nummer 1 ook weer begonnen met een zoektocht naar nieuw snookertalent in het Verenigd Koninkrijk.

Bij de nieuwe Future Stars of Snooker-reeks van zalenexploitant Rileys moet opnieuw een talent komen bovendrijven dat door O’Sullivan gecoacht zal gaan worden.

Vorig jaar bij de eerste editie was de 16-jarige Joel Walker de gelukkige.

Lees ook:Higgins vreest “intimiderende sfeer” op The Masters
Lees ook:O’Sullivan hoopt dat zoontje niet gaat snookeren
Lees ook:Wordt O’Sullivans terugkeer een “car crash”?
Lees ook:“Geen ramp voor snooker als Ronnie ermee stopt”
Lees ook:Documentaire Mark Selby online

4 reacties op “O’Sullivan blijft “nog 20 jaar” snookeren

  1. marcel

    goed bericht voor de bugatti van het snooker!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Tja,die Ronnie is net zo wisselvallig als het weer.De ene keer stopt ie er mee,dan weer kan die zich geen leven zonder snooker voorstellen.Feit is wel dat hij er de laatste maanden niet veel van bakt.En als dat zo doorgaat komt het Hendry-scenario in beeld.
    Dan wil ik nog wel eens zien of hij nog lang in de top 16 staat.Ik zie spelers als O’Sullivan en Hendry toch geen kwalificatie-wedstrijden moeten spelen.Dat zijn zeker geen gemakkelijke potjes en als je 1 keer in een neerwaartse spiraal zit (zie Parrott/Davis/MacManus/Doherty enz.),dan wordt het nog knap moeilijk om terug te keren in de top 16.Ik hoop dat de foto van O’Sullivan bij dit artikel geen voorbode is voor de toekomst.Van mij mag je wel een iets vrolijker foto plaatsen,Eric.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Haha, je hebt gelijk Martin. Eigenlijk moet ik die pruillip bewaren voor als er weer eens een negatief bericht over Ronnie komt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. mike

        op 28 januari is er de shoot out dus dit zien we zo weer terug

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.