Snookerspelers: kijk dit filmpje NIET!

En als je toch kijkt: Don’t try this at home! Je verpest je techniek ermee. Dit is namelijk een YouTube-clip met Joe Swail, de speler met de vreemdste keuvoering in het profsnooker. De basisregel luidt immers, dat je stootarm vanaf de elleboog in verticale positie dient te zijn.

Swail doet dat anders: hij draait zijn elleboog helemaal naar zijn rug toe, waardoor keu en stootarm zich niet langer op één lijn bevinden. Geen coach zal je de techniek van Swail aanleren, maar de Ier is er wél succesvol mee. Dit voorjaar haalde hij de finale van de Welsh Open en vandaag won hij de Lucan Racing Irish Classic, waaraan acht Ierse (semi-)profs deelnamen.

Swail, die volgende maand 40 wordt, won zondagavond in de finale met liefst 5-0 van Fergal O’Brien, die daarmee al voor het derde jaar op rij als runner-up eindigde. In de halve eindstrijd had Swail Brendan O’Donoghue met 5-2 geklopt. O’Brien was veel te sterk voor Michael Judge, 5-1, onder meer dankzij twee centuries van 113 en 132, de hoogste break van het toernooi.

In de groepswedstrijden, die vrijdag en zaterdag werden gespeeld, had Swail nog met 5-3 verloren van O’Brien. Beiden gingen toch door op basis van een beter framegemiddelde dan titelverdediger Ken Doherty, die met 5-2 verloor van Swail en met 5-3 won van O’Brien. David Morris, de winnaar van 2007, verloor al zijn partijen.

In de andere poule hadden O’Donoghue en Judge zich ten koste van Joe Delaney en Patrick Wallace voor de halve finales gekwalificeerd.

Mark Allen was de grote afwezige: volgens de website van O’Brien, een van de initiatiefnemers van dit jaarlijkse onderonsje voor Ierse spelers, was Allen wel uitgenodigd maar was hij verhinderd.

Lees ook:Hehe, eindelijk wint Fergal O’Brien eens
Lees ook:De maximumbreak bestaat 75 jaar
Lees ook:WK-amateurs: Van Hove en Bullen bij laatste acht
Lees ook:Mark Allen wint eindelijk in derde finale op rij
Lees ook:WK-kwalificatie: Swail houdt Crucible-droom levend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.