WK-kwalificatie: Swail houdt Crucible-droom levend

joe swailJoe Swail is gisteren opnieuw een stap dichter bij deelname aan het wereldkampioenschap snooker gekomen.

De Noord-Ierse “amateur” won met 10-6 van Adam Duffy en staat nu al in de voorlaatste ronde van het kwalificatietoernooi. Hij speelt daarin donderdag tegen Mark Joyce.

Het was al de vijfde zege op rij voor Swail, die vorige week eerst drie duels in de pre-kwalificatie moest winnen. Swail ontbreekt dit seizoen op de Main Tour en staat daarmee officieel als amateur te boek. Na het WK keert hij hoe dan ook terug op het profcircuit.

Voor die andere amateur, Fraser Patrick, die Luca Brecel afgelopen weekend een kater bezorgde, is het avontuur daarentegen voorbij.

Patrick verloor in de tweede ronde kansloos van de Engelse veteraan Rod Lawler, 5-10.

Jimmy Robertson (tegen Li Yan) en Yu Delu (tegen Ian Burns) boekten imponerende 10-2 zeges, maar vier andere partijen draaiden uit op een decider.

Alan McManus (tegen Aditya Mehta), Liam Highfield (tegen Barry Pinches), Sam Baird (tegen Peter Lines) en Dechawat Poomjaeng (tegen Liu Chuang) wonnen allen met 10-9. De partij van McManus nam in totaal liefst 9 uur en 9 minuten in beslag.

Vandaag en morgen wordt de derde voorronde gespeeld, vrijdag krijgen de tafels een nieuw laken, en in het weekend valt de definitieve beslissing wie naar het WK mag.

Vandaag zien we Steve Davis (tegen Kurt Maflin), Jack Lisowski (tegen James Wattana), Jimmy White (tegen Xiao Guodong) en Tony Drago (tegen David Gilbert) in actie.

Het speelschema van de WK-kwalificatie vind je bij World Snooker.

Lees ook:WK-kwalificatie: Ook “amateur” Swail gaat door
Lees ook:Swail en Astley bereiken WK-kwalificatie
Lees ook:PTC Grand Finals: Swail verrast Maguire
Lees ook:Liefde op het tweede gezicht voor Joe Swail
Lees ook:Snookerspelers: kijk dit filmpje NIET!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.