Premier League: Murphy kansloos na nieuw verlies

Shaun Murphy is in de Premier League al kansloos voor een plek in de play-offs. Gisteravond verloor hij voor de tweede keer, nu van Neil Robertson.

De kampioen van 2009 ging met 2-4 onderuit en maakt met alleen nog een partij tegen Mark Selby geen kans meer op de tweede plaats, laat staan de zege, in Groep A.

Het wrange is dat Murphy juist erg goed speelde maar bijzonder veel pech had. Robertson, spelend met een nieuwe keu, profiteerde daarvan bekwaam.

…Murphy verliest van Robertson en is kansloos in de Premier League…

Murphy won het nog weinig sprankelende eerste frame waarin hij en Robertson diverse kansen lieten liggen, maar verloor het tweede ondanks een break van 53.

Murphy kwam weer op voorsprong met een fraaie century van 111, voordat Robertson er met een 70 2-2 van maakte. In het vijfde frame kreeg Murphy de eerste kans, maar zag een rode bal in een hoekpocket verdwijnen bij het splitten van het pack.

Robertson greep die kans en antwoordde ook met een century, 113.

In het slotframe zat het geluk Murphy andermaal niet mee toen hij de rode ballen keurig opengespeeld had maar op 29 een enorme kick kreeg.

Opnieuw sloeg Robertson hard toe en maakte een break van 58. Murphy ging op zoek naar een snooker maar kreeg juist een geflukete snooker om de oren.

“Geweldig resultaat, 4-2 tegen Shaun Murphy”, twitterde Robertson na afloop. “Had veel geluk maar speelde ook goed.” Waarvan akte.

De Australiër staat nu op twee uit twee en is dus een grote kanshebber om bij de eerste twee in Groep A te eindigen – en zich dus te plaatsen voor de play-offs eind november.

De Premier League-karavaan slaat komende donderdag zijn tenten op in Southampton, met Stuart Bingham tegen Ding Junhui en Judd Trump tegen Peter Ebdon.

Voor de uitslagen en de stand kijk je op de site van de Premier League.

[picture Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Premier League: Robertson te sterk voor Selby
Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:Higgins en Murphy krijgen wildcards Premier League
Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook
Lees ook:Premier League-kanshebber (2/4): Shaun Murphy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.