PL: Higgins worstelt zich voorbij debutant Allen

John Higgins is zijn Premier League-campagne begonnen met een zwaar bevochten zege op Mark Allen (4-2), die zijn debuut in deze competitie maakte.

Higgins, kampioen in 1999, bleef ver verwijderd van zijn beste vorm. Vooral zijn long pots zaten er vaak schrikbarend ver naast. Toch bleef hij dankzij taai match play overeind.

De kwaliteit van deze partij haalde het niet bij die van Stuart Bingham tegen Shaun Murphy, die eerder op de avond een prachtige pot op 3-3 afsloten.

…Allen verliest tijdens zijn Premier League-debuut van Higgins, 2-4…

Allen kende de betere start en pakte met een break van 67 het openingsframe, waarin Higgins enkele opzichtige missers beging.

De Schot oogde ook daarna kwetsbaar, maar wist op de een of andere manier de volgende twee frames te winnen, voordat Allen het evenwicht weer herstelde.

Pas daarna leek Higgins een beetje ritme te vinden en met half-centuries in de frames vijf en zes trok de viervoudig wereldkampioen toch de zege naar zich toe.

Higgins won afgelopen seizoen geen enkel toernooi, maar kreeg een wild card voor de Premier League nadat titelverdediger Ronnie O’Sullivan was afgehaakt.

Allen, gekwalificeerd als World Open-kampioen, had gemengde gevoelens over zijn debuut.

“Not the performance I was looking for tonight. Bit nervous starting off so hopefully will settle quicker next time. Still enjoyed it though”, schreef hij op Twitter.

Na drie speeldagen gaan Neil Robertson en Ding Junhui aan kop in Groep A, terwijl Higgins zich in Groep B naast de koplopers Judd Trump en Peter Ebdon schaarde.

Komende week is er vanwege de Shanghai Masters geen Premier League. Over twee weken speelt Allen tegen Ebdon, gevolgd door Robertson tegen Murphy.

Hier vind je de uitslagen en het programma van de Premier League 2012.

[picture Mark Allen © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Premier League: Robertson te sterk voor Selby
Lees ook:Higgins en Murphy krijgen wildcards Premier League
Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:Mark Allen naar finalepoule Championship League
Lees ook:Championship League: John Higgins verrassend eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.