World Cup: Schotland en Engeland uitgeschakeld

Gisteren waren Schotland en Engeland nog happy dat ze elkaar ontliepen in de kwartfinales van de PTT Egat World Cup. Vandaag denken ze daar anders over.

Want hadden ze tegen elkaar gespeeld, dan had tenminste één van hen de halve finales gehaald. Nu liggen de beide toernooifavorieten er onverwacht uit.

Schotland liet zich met 3-4 verrassen door Noord-Ierland, terwijl Engeland zich met dezelfde score de kaas van het brood liet eten door Hong Kong.

…Allen wint in het belissende frame van wereldkampioen Higgins…

De Noord-Ieren namen een 2-0 en later 3-2 voorsprong. In de dubbel miste Mark Allen een matchball op zwart, waarna John Higgins er alsnog 3-3 van kon maken.

Allen en Higgins speelden vervolgens ook het allesbeslissende zevende frame, dat Allen met 86-27 duidelijk wist te winnen.

Engeland onderging een vergelijkbaar scenario. Hong Kong maakte in de tweede dubbel gelijk, waarna Mark Selby en Marco Fu het onderling moesten uitvechten.

Fu had eerder in de wedstrijd al met 71-17 van Selby gewonnen en schreef ook het beslissende frame overtuigend op zijn naam, 75-2.

De twee andere kwartfinales kregen wel de vooraf ingeschatte winnaars. China was met 4-1 te sterk voor Ierland en Wales klopte Australië met 4-2.

Na afloop van China tegen Ierland was er enige consternatie toen Ken Doherty claimde dat China een frame ontnomen had moeten worden omdat Liang Wenbo toen zonder vlinderdas speelde en dus tegen de kledingcode zondigde.

World Snooker liet weten dat het niet dragen van een strikje geen reden is om een frame te verliezen. Wel gaat de zaak naar de tuchtcommissie, zodat Wenbo er waarschijnlijk met een boze brief een schappelijke geldboete vanaf komt.

Hoewel dit een erg ongebruikelijke reactie was van gentleman Doherty, gaf de Ier wel volmondig toe dat China “te goed” was en dus verdiend had gewonnen.

In de halve finales is het zondag Wales tegen China en Hong Kong tegen Noord-Ierland. De winnaars spelen aansluitend de finale.

Alle framescores vind je op de officiële toernooiwebsite.

[picture Mark Allen © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:China en Noord-Ierland naar finale World Cup
Lees ook:World Cup: Schotland en Engeland ontlopen elkaar
Lees ook:Ding en Wenbo winnen World Cup voor China
Lees ook:World Cup: België opnieuw met 2-3 onderuit
Lees ook:Belgie nog steeds koploper bij World Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.