Fu door naar 2e ronde, Selby heeft het zwaar

Marco Fu heeft zich als eerste speler geplaatst voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap in Sheffield. In The Crucible Theatre heeft hij vrijdag weten te winnen van Anthony McGill met 13-9.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

De Schot heeft de hele eerste sessie achter de feiten aangelopen. Pas in de tweede sessie vanmorgen wist hij even op voorsprong te komen met 6-5. Fu vecht dan terug met onder meer een 102-break, en zet de score weer op een voorsprong in zijn voordeel op 6-7. Dit kat-en-muis-spelletje blijft doorgaan tot het 18e frame vanavond, waar Fu dan opeens gas geeft en drie frames op rij wint met onder meer een 100-break.

McGill lijkt dan de wedstrijd te gaan verliezen door een 55-break van Fu maar weet zich zelf toch in de wedstrijd te houden. In het 22e frame weet de man uit Hong Kong zich echter door een 69-break naar de kwartfinale te potten. Daar zal hij de winnaar treffen van de wedstrijd tussen Barry Hawkins en Ronnie O’Sullivan, een wedstrijd die vandaag begint.

haikou world open 2013 - mcmanus-lin

Ali Carter staat nog steeds op voorsprong. Donderdag wist The Captain een kleine voorsprong op te bouwen (5-3), vrijdag werden alle frames netjes om de beurt verdeeld tussen Carter en Alan McManus. De wedstrijd wordt vanmorgen afgerond.

Mark Selby had het vandaag zwaar in zijn twee ronde-wedstrijd tegen Sam Baird. Ook hier werden de frames netjes steeds om de beurt gewonnen wat een tussenstand van 4-4 oplevert. Ondanks een 100-break, een 85 en twee 50+breaks wist de rankingleider niet genoeg zijn tanden te laten zien om een voorsprong op te bouwen tegen zijn landgenoot. Maar, Selby kennende, zet hij nog wel een tandje bij. Ook deze wedstrijd wordt vanmorgen hervat.

Lees ook:Carter en Fu op voorsprong
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte
Lees ook:Selby met hakken over de sloot naar 2e ronde WK
Lees ook:Brecel door naar tweede ronde German Masters
Lees ook:Selby en Ding op voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.