Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte

Ding Junhui staat vier frames voor op Alan McManus in de halve finale van het wereldkampioenschap in Sheffield. Na de derde sessie in deze hoogstaande wedstrijd leidt de Chinees met 14-10 en lijkt hij op weg om zijn eerste WK-finale te behalen. 

© Worldsnooker

Het is een prachtige wedstrijd tussen de beide spelers. Ze hebben het record van Mark Selby en Ronnie O’Sullivan geëvenaard vandaag, door ook in deze wedstrijd maar liefst 9 centurys te scoren samen. Deze wedstrijd is natuurlijk nog niet afgelopen, dus de kans is zeker aanwezig dat dit record sneuvelt.

Gisteren in de eerste sessie werd er al flink gescoord en kwam Ding met 6-2 voor te staan. Vanmorgen begon de Chinees direct weer met een 138-break en wist McManus gelijk antwoord te geven met een 107-break. Met een 90- en een 93-break liep Ding uit naar een 9-3 voorsprong, maar McManus vocht zich terug naar 9-7 door onder meer twee centurys te scoren (136 en 125).

In de derde sessie, die vanavond gespeeld werd, weet de Schot het eerste frame te pakken maar pakt Ding het heft weer in handen en weet met een 80- en een 113-break weer drie frames op zijn naam te schrijven. Die laatste break was een poging tot een 147, maar Ding strandde op de laatste rode bal. De laatste vier frames van de sessie worden keurig verdeeld tussen de beide spelers waardoor en nu een tussenstand van 14-10 op het scorebord staat in deze best of 33. Morgenmiddag om half 4 valt de beslissing in deze wedstrijd.

© Worldsnooker

In de tweede sessie van vandaag kwamen de andere twee halve finalisten aan tafel: Mark Selby en Marco Fu. Selby leidde na de eerste sessie gisteren met 5-3. De eerste vier frames van de sessie werden keurig verdeeld tussen de beide spelers. Fu weet na de theepauze dan twee frames op rij te winnen en is midden in een break als hij op 33 opeens zijn pomerans verliest tijdens het krijten.

Gelukkig kan deze er weer op gelijmd worden en kan de man uit Hong Kong zijn break afmaken en een 81-break laat noteren. Selby weet het laatste frame van de sessie dan nog te winnen, waardoor de heren met een gelijk spel de derde sessie ingaan morgenochtend. Morgenavond wordt de vierde en beslissende sessie gespeeld.

Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:McManus verrast Higgins
Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend
Lees ook:McManus wint, The Rocket op voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.