Welsh Open: Brecel wint van nummer 1 van de wereld Selby

Luca Brecel is er wederom in geslaagd een ronde verder te komen bij de Welsh Open. Met een prima overwinning op de nummer 1 van de wereld, plaatst Brecel zich voor de kwartfinale.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Selby komt, mede door een 131-break al snel 2-0 voor te staan, maar de jonge Belg laat zich hierdoor niet intimideren. Brecel trekt de score gelijk met twee 40+breaks, waarna Selby met een 114-break weer de lead neemt. Ook nu weet Brecel echter de score weer gelijk te trekken, met een 30- en een 101-break dwingt hij de decider af.

In de decider krijgt Brecel de eerste kansen. Selby scoort dan toch een break 20, maar mist een redelijk eenvoudige rode omdat hij de klos wil maken, waardoor de kansen weer aan Belgische kant komen te liggen, waar Brecel ook goed gebruik van weet te maken.

Ondanks een slechte start van de wedstrijd, Brecel scoorde één punt in de eerste twee frames, heeft hij zich goed terug gevochten. Tegen een sterk spelende Selby is dit een goede prestatie. De hernieuwde samenwerking met coach Chris Henry lijkt al snel vruchten af te werpen. Luca Brecel komt morgen in de kwartfinale uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Stuart Bingham en Ricky Walden. Het tijdstip van spelen morgen, wordt vanavond pas bekend gemaakt.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Haags Open winnaar Michael Georgiou zag een einde komen aan zijn opmars in Wales. Hij stuitte op John Higgins die hem met 4-2 terug naar huis stuurde. Higgins, die tot nu toe geen best seizoen kende, komt morgen uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Alan McManus en Stephen Maguire.

Ook Judd Trump mocht zijn koffers weer pakken. Hij verloor van Mark Williams met 4-1.

Alle uitslagen en livescoring zijn hier te vinden.

Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:ET 6: Brecel plaatst zich voor finaledag
Lees ook:Masters: Murphy verslaat wereldkampioen Selby
Lees ook:Selby met hakken over de sloot naar 2e ronde WK
Lees ook:Trump en Brecel uitgeschakeld op Welsh Open

3 reacties op “Welsh Open: Brecel wint van nummer 1 van de wereld Selby

  1. Mike

    Interessant feit is dat Selby een pot succes had van 94% erg hoog dus en iets meer punten heeft gescoord, terwijl Luca een pot succes van 86% had. Luca had daarentegen een erg mooi safety percentage van 80% en Selby van 67%. Door zijn goede safety’s (en longpots) heeft hij inderdaad de wedstrijd gewonnen. Daarop is hij, naargelang deze wedstrijd, erg verbeterd. Proficiat!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.