O’Brien imponeert met 5 centurybreaks

Fergal O’Brien heeft vriend en vijand verrast gisteren door een record van 5 centurybreaks neer te zetten op het UK Championship. Hij scoorde deze in de tweede ronde in York, tegen Barry Hawkins. 

…archieffoto…

De Ier ging gelijk goed van start in het eerste frame met een 101-break. De Engelsman liet dit echter niet op zich zitten en pakte met breaks van 74, 59 en 95 drie frames op rij, waardoor hij op een 3-1 voorsprong kwam. O’Brien knokt zich dan een frame terug, maar Hawkins loopt met een 83-break dan weer uit naar een 4-2 voorsprong.

Maar dan begint de Ier aan zijn opmars. Met maar liefst drie century’s op rij (100, 111 en 111) weet hij op een 5-4 voorsprong te komen. Met een 78-break dwingt Jawkins nog een decider af, maar dat geeft de Ier alleen maar nog een kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft en sluit hij met een 113-break de partij winnend af.

(c) Monique Limbos

Ook Peter Lines zet zijn winning streak mooi door. Na het verslaan van titelverdediger Neil Robertson in de eerste ronde, weet hij nu Chris Wakelin met 6-4 te passeren. De Engelsman verloor dit seizoen zijn tourkaart, maar lijkt hard op weg zich weer terug te vechten in de main tour.

Vandaag wordt de tweede helft van de tweede ronde gespeeld. We gaan in ieder geval de zoon van Peter Lines, Oliver Lines, in actie zien tegen Judd Trump, Ronnie O’Sullivan tegen Rhys Clarke en Shaun Murphy tegen Robin Hull.

Voor het speelschema, alle uitslagen en livescoring klik je hier.

Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:WK: Hawkins vecht terug, maar staat met de rug tegen de muur
Lees ook:Masters: Carter wint overtuigend van Hawkins
Lees ook:Brecel op 5-4 voorsprong tegen Highfield
Lees ook:Hawkins verrast Allen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.