Masters: O’Sullivan en Hendry op gelijke hoogte

Ronnie O’Sullivan heeft vandaag in de eerste ronde van de Masters met 6-4 gewonnen van Ricky Walden. O’Sullivan scoorde twee centurys tijdens deze wedstrijd en komt hiermee op gelijke hoogte met Stephen Hendry.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Met veel kleine breakjes, en 1 break 77 staat Ronnie O’Sullivan 3-1 voor bij de midsession-interval. O’Sullivan scoort vervolgens een 91 en een 100-break, maar Walden antwoord met ook een 100-break.

Het achtste frame gaat dan onverwachts ook naar Ricky Walden. Walden heeft twee snookers nodig na een break 66 van The Rocket, legt er eentje en O’Sullivan mist. Walden pakt de free ball en cleart de tafel. Ook het negende frame gaat naar Walden met een break 73.

Het tiende frame scoort O’Sullivan echter een 110-break en komt daarmee op gelijke hoogte met het record aantal breaks van Stephen Hendry, die tot nu toe de “all-time lijst van meest centurybreaks in een carrière” aanvoerde. En dat op de verjaardag van Stephen Hendry…

O’Sullivan speelt donderdag zijn kwartfinale tegen Marco Fu. Kans is natuurlijk groot dat hij het record dan ook echt verbreekt.

Hier de 775e century:

 

Lees ook:The Masters: O’Sullivan verbreekt puntenrecord
Lees ook:Masters: O’Sullivan met overmacht naar halve finale
Lees ook:WK: Murphy en Bingham in evenwicht
Lees ook:O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship
Lees ook:Masters: O’Sullivan breekt record Hendry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.