O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship

 Ronnie O’Sullivan wint de finale van het UK Championship in York van Judd Trump. O’Sullivan kwam 5-1 en 9-4 voor, maar had een decider nodig om de wedstrijd te beslissen.

(c) Monique Limbos

Het patroon van de eerste helft van de avond: Trump komt 40 tot 50 punten voor en O’Sullivan pakt dan alsnog het frame. Pas in het vijftiende frame weet Trump een framewinning-break te maken: een 120. Daarvoor had O’Sullivan al zijn eerste century van de finale gescoord, een 133, welke zijn 769e centurybreak is. Hiermee loopt O’Sullivan nu heel snel in op het record van Stephen Hendry, welke op 775 staat.

Maar dan begint Trump aan zijn comeback. Na de 120 in het vijftiende frame, scoort Trump ook in het zestiende frame een 127, om vervolgens een 86-break te maken. In het achtiende frame komt Trump 59-0 achter, maar met een 67-break weet Trump zowaar een decider af te dwingen, na 5-1 en 9-4 achter te hebben gestaan.

De decider is nagelbijtend spannend. Na een 20-break van The Rocket en een 14-break van Trump volgt een prachtige snooker van O’Sullivan achter de groene bal, die bijna aan de band ligt. Hieruit krijgt O’Sullivan de wedstrijdbeslissende kans. Hij maakt het frame, de wedstrijd en het toernooi af met een 51-break om zijn vijfde UK Championship-titel te pakken.

Een kraker van een finale, na een zeer spannend toernooi. Ik kijk met smart uit naar nog zo’n toernooi. Gelukkig hebben we in januari alweer de Masters.

Wat vonden jullie van dit toernooi, en deze opzet met korte wedstrijden en 128 spelers, zonder kwalificaties?

 

Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:Prachtige finale, maar (bijna) niets van gezien… Maar Trump wint!
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches
Lees ook:O’Sullivan ontsnapt aan Williams
Lees ook:Ook Shaun Murphy uitgeschakeld op Australian Open

3 reacties op “O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship

 1. DM

  Je moet dit toernooi nu niet meer verder uit gaan kleden voor het straks een veredeld PTC event is ;)

  De semi is zo veel te kort, maar vanaf de laatste 32 mogen de matches van mij juist weer langer worden.. of al beginnen ze weer eens met de laatste 16 van mijn part..

  De opzet met 128 spelers vind ik zelf prima! Wie door komt heeft dat verdiend. Ik zou een groot voordeel zien om met deze opzet de laatste 32 (of 16) wedstrijden weer langer te maken.. verrassingen zijn leuk, maar je wilt ze niet in de finale als dan pas blijkt dat een langere wedstrijd qua endurance toch (nog) een brug te ver voor ze is.

  En heerlijke finale natuurlijk.. groot gedeelte moet ik nog terug kijken, maar ik kon om 9 uur precies op het goede moment weer aansluiten voor de ontknoping. Ik moet zeggen dat ik in dit toernooi een beetje afhaakte nadat Murphy en Robertson er uit vlogen. Er zijn mij iets te veel comebacks geweest dit toernooi.. als die wedstrijden maar iets langer hadden geduurd had ik echt het gevoel gehad dat de beste altijd door was gegaan maar end of the day is het wat het is.

    /   Beantwoorden  / 
 2. PB

  Wanneer deze finale geen BO 19 was geweest zou het nooit zo spannend zijn geweest. Ik heb genoten van deze finale. En zoals men op de BBC zei komen ook bij deze opzet met BO 11 t/m de halve finales toch de beste spelers het verst in het toernooi.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DM

   Leg eens uit? Waarom komen dan de beste spelers door op het toernooi bij een BO-11?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.