Wattana verliest Tour-plek, Drago wacht af

Nu de eerste ronde van de WK-kwalificatie erop zit, weet een aantal spelers dat het volgend seizoen niet meer op de Main Tour uitkomt.

Dat geldt voor onbekendere namen die je op snooker.blog.nl weinig voorbij hebt zien komen, maar bijvoorbeeld ook voor good-old James Wattana.

De Thai verloor ondanks een 8-5 voorsprong met 9-10 van Alex Borg. Wattana zou zich nu alleen via de World Snooker Q School nog kunnen redden.

ptc 8 2011 - wattana-williams

…Wattana verliest zijn Tour-plek. Zien we hem ooit nog terug?…

Wattana verloor ook in 2008 al eens zijn Tour-plek – en keerde een jaar later weer terug nadat hij het Asian Championship had gewonnen.

En in 2011 redde de Thai het ook niet, maar kreeg toen een wildcard.

Tony Drago dreigt Wattana achterna te gaan. De Maltees, die twee jaar geleden ook al dankzij een wildcard van Barry Hearn op het proficircuit mocht blijven, verloor kansloos met 3-10 van Robin Hull. En moet nu hopen…

…op Luca Brecel!

Als Brecel in de top-64 van de prijsgeld-ranking eindigt, neemt Drago diens European Tour-promotieplek over en blijft de Maltees dus aan boord.

Staat Brecel straks niet in de top-64, dan heeft de Vlaming die European Tour-plek uiteraard zèlf nodig om op de Main Tour te blijven, en ligt Drago eruit.

international championship 2012 - drago-highfield

…Drago’s Main Tour-lot ligt in handen van Brecel…

De grootste naam die van de Main Tour dreigt te verdwijnen, is Steve Davis. Hij begint vanochtend aan zijn must-win partij tegen Craig Steadman.

En afhankelijk van overige uitslagen, kan het zelfs zo zijn dat Davis ook de volgende ronde (tegen Dechawat Poomjaeng of Zhang Anda) móet winnen.

Jimmy White daarentegen, wiens positie ook onder druk stond, heeft zich dankzij zijn achtste finale op het China Open vorige week al vrijwel veiliggespeeld.

De partij van Davis is vanaf 11 uur vanochtend in livestream te volgen op het kanaal van World Snooker en bij bookmakers als bet365.

[pictures James Wattana & Tony Drago © 2011-2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:James Wattana blijft toch op Main Tour
Lees ook:Thai-phoon geluwd: Wattana verdwijnt van Main Tour
Lees ook:Ook Wattana krijgt “wildcard” voor Main Tour
Lees ook:De Thai-phoon is alweer uitgeraasd
Lees ook:Wattana vecht voor laatste kans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.