UK Ch’ship: Maximaal rendement voor Selby

Behalve zijn lucratieve maximumbreak heeft Mark Selby nog meer om over te juichen: hij staat al met een been in de finale van het UK Championship.

Selby nam vanmiddag een 6-2 voorsprong in zijn halve finale tegen Ricky Walden. De titelverdediger heeft vanavond (vanaf 20 uur) nog slechts drie frames nodig.

In die finale is Neil Robertson de opponent. Als Selby doorgaat, gaan de nummers 1 en 2 onderling uitvechten wie na het UK de (nieuwe?) nummer 1 is.

uk champ 2013 walden-selby

…Walden heeft aanvankelijk pech, maar wordt daarna overklast…

Selby leidde bij het interval al met 3-1. Toch stond hij tot dan toe zeker niet op zijn best te spelen. Feitelijk had hij mazzel dat hij niet met 1-3 achter was komen te staan.

Tot twee keer toe zag Walden een beslissende bal in de kaken van de pocket blijven hangen: in frame twee was dat de laatste zwarte, waardoor het 2-0 in plaats van 1-1 werd.

En in frame vier bleef de bruine bal op dezelfde wijze liggen voor de gele pocket.

uk champ 2013 selby-walden

…Selby lijkt met 6-2 een voorschot op de finale te hebben genomen…

Na het interval verloor Selby het eerste frame ondanks een 41-0 voorsprong, maar daarna schakelde de regerend kampioen nadrukkelijk een tandje bij.

Hij won een tactisch gespeeld zesde frame (4-2) en gooide daarna alle registers open in het zevende frame, waar hij een ideale kans op een 147 perfect benutte.

Selby bleef met beide benen op de grond en pakte ook het slotframe van deze sessie met een break van 53, waardoor hij een marge van vier meeneemt naar de avond.

[pictures Ricky Walden & Mark Selby © snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: Robertson en Walden naar laatste 8
Lees ook:WK: Ding en Trump op rozen, Maguire wankelt
Lees ook:Selby en Walden in finale WK 6-reds
Lees ook:WK: Walden straft teleurstellende Hawkins af, 6-2
Lees ook:Robertson verslaat Higgins in fantastische thriller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.