CoC: Ding tegen O’Sullivan om plek in halve finale

Groep 1 van het Champion of Champions krijgt de verwachte “eindstrijd”: Ding Junhui speelt vanavond tegen Ronnie O’Sullivan om een plek in de halve finales.

Ding won vanmiddag na een uiterst matige start met 4-2 van een tegenvallende Barry Hawkins, waarna O’Sullivan met 4-0 simpel de baas bleef over wildcard Mark Davis.

Ding of O’Sullivan komt zaterdag uit tegen Neil Robertson. De andere semifinale van dit nieuwe toernooi in Coventry gaat tussen Mark Selby en Stuart Bingham.

champion of champions 2013 - ding-hawkins

…Ding Junhui wint na een matig begin met 4-2 van Hawkins…

Ding won het openingsframe met een break van 63, maar zowel de Chinees als opponent Hawkins bleven op een bedroevend niveau steken in het tweede frame.

Dat frame nam 55 minuten in beslag en was een onvoorstelbare aaneenschakeling van missers. Uiteindelijk wist Hawkins het te winnen, maar het hielp de Engelsman niet.

De WK-finalist van afgelopen mei scoorde later nog wel een 76 om op 2-2 te komen, maar was kansloos toen Ding met breaks van 67, 104 en 61 een tandje bijzette.

champion of champions 2013 - o'sullivan-davis

…O’Sullivan steekt in grootse vorm tegen Davis, 4-0…

Van een ander kaliber was het optreden van O’Sullivan. De wereldkampioen oogde vanaf het begin vlijmscherp en liet Davis volstrekt kansloos.

Met breaks van 69 en 54 won O’Sullivan de eerste twee frames, waarin Davis nog een beetje mocht meespelen en zowaar enkele ballen kon potten.

Daarna was het echter helemaal eenrichtingsverkeer: met back-to-back centuries van 101 en 130 maakt O’Sullivan de partij in minder dan een kwartier uit, 4-0.

[pictures Ding Junhui & Ronnie O'Sullivan © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Vluggertjes voor Murphy, Higgins en Ding
Lees ook:O’Sullivan dendert langs Bingham op Welsh Open
Lees ook:Shanghai Masters: Robertson en Selby onderuit
Lees ook:Ding naar halve finale CoC
Lees ook:Welsh Open: Magistrale O’Sullivan naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.