Patrick Einsle keert weer terug op Main Tour

patrick einsleBehalve België heeft ook Duitsland volgend seizoen een speler op de Main Tour: Patrick Einsle mag het voor de derde keer in zijn loopbaan gaan proberen als prof.

Einsle was vandaag in Sheffield een van de drie winnaars op de finaledag van de EBSA Qualifying Tour. Jak Jones en Stuart Carrington sleepten de andere tickets in de wacht.

Einsle versloeg eerst Ian Glover zonder problemen met 4-0. In de beslissende partij tegen Christopher Keogan slaagde hij erin om een 2-3 achterstand om te draaien in een 4-3 overwinning.

Jones (tegen John Parkin) en Carrington (tegen Adam Wicheard) hadden minder moeite en wonnen hun beslissende wedstrijd elk met 4-0.

Einsle debuteerde in 2006 op de Main Tour, maar redde het niet. Toen hij in 2010 terugkeerde met een wildcard, hield hij het zelf na enkele maanden voor gezien.

Einsle, die vorige week 26 werd, zei na zijn mislukte avontuur in 2010 een bestaan als snookerprof definitief uit zijn hoofd te hebben gezet. Hij werd daarna nog wel twee keer Duits kampioen. En vanaf volgende maand is hij dus toch weer prof.

Voor de slotdag van de EBSA Qualfying Tour hadden zich twaalf amateurs geplaatst via de diverse Amateur Cups, die afgelopen najaar tijdens PTC-events werden gehouden.

Lees ook:Patrick Einsle wint Amateur Cup in Fürth
Lees ook:Patrick Einsle blijft de beste van Duitsland
Lees ook:Einsle wil nóg een keer op Main Tour terugkeren
Lees ook:SnooKort: Britse finale EBSA Qualifying Tour
Lees ook:Oud-prof Patrick Einsle is Duits kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.