Oud-prof Patrick Einsle is Duits kampioen

Bijna een jaar nadat hij de Main Tour vaarwel zei, heeft Patrick Einsle afgelopen weekend in Bad Wildungen het Duits kampioenschap gewonnen.

Einsle versloeg in een spannende finale titelverdediger Stefan Kasper met 4-3. Het was de tweede nationale titel na 2009 voor Einsle, die afgelopen seizoen een wild card voor het profcircuit kreeg maar het na enkele maanden voor gezien hield.

Een leven als snookerprof heeft de 24-jarige Einsle inmiddels uit zijn hoofd gezet. Hij speelt nog wel competitie en toernooien in Duitsland en verzorgt ook trainingen, maar verdient tegenwoordig de kost als kelner in Nürnberg.

“Ik probeer natuurlijk nog wel elk toernooi te winnen … Het is moeilijk bij gebrek aan training maar der Kopf ist wesentlich freier als früher“, zegt Einsle op Snookermania.de.

Einsle speelde vijf jaar geleden een seizoen op de Main Tour nadat hij een wild card had gekregen om wijlen Paul Hunter te vervangen. Einsle won dat hele seizoen slechts twee partijen en wist zich dus niet te handhaven op het profcircuit.

Afgelopen jaar keerde de Duitser op uitnodiging van World Snooker-baas Barry Hearn terug. Resultaten bleven opnieuw achterwege en na vijf maanden besloot Einsle dat het een zinloze missie was. Zijn plek werd ingenomen door Liu Song.

Hoewel hij een derde poging om zich als snookerprof te manifesteren uitsluit, hoopt Einsle wel nog ooit een internationaal toernooi te winnen.

“Ik geloof nog steeds dat ik dat kan. Het zit in je hoofd”, aldus Einsle. “Mijn A-spel is er nog, maar mijn B-spel is gebrekkig. Maar daarover maak ik me geen zorgen.”

De titel bij de vrouwen ging naar Anne Hirsch (3-0 tegen Diana Stateczny) en bij de senioren naar Frank Schröder (4-1 tegen Michael Heeger).

Alle uitslagen van het Duits kampioenschap (PDF) vind je op Snookermania.de.

Lees ook:Patrick Einsle blijft de beste van Duitsland
Lees ook:Patrick Einsle wint Amateur Cup in Fürth
Lees ook:Patrick Einsle keert weer terug op Main Tour
Lees ook:Denkt Stephen Hendry aan een comeback?
Lees ook:Indiër wil geen wereldkampioen snooker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.