WK: Milkins schakelt titelfavoriet Robertson uit

Met Neil Robertson heeft opnieuw een serieuze kanshebber op de WK-titel al in de eerste ronde het Betfair wereldkampioenschap moeten verlaten.

De kampioen van 2010 verloor vanavond verrassend met 8-10 van qualifier Robert Milkins, die zich voor het eerst sinds 2005 weer eens voor een WK had weten te plaatsen.

Robertson nam woensdag in de eerste sessie nog een 5-2 voorsprong, maar daarna had Milkins het betere van het spel. Hij verkleinde gisteren zijn achterstand al tot 5-4, won vanmiddag meteen de eerste twee frames en kwam zo voor het eerst op voorsprong.

world champs 2013 - milkins-robertson 2nd session

…Milkins rondt zijn zege op Robertson beheerst af, 10-8…

Vanaf 5-5 wonnen beide spelers beurtelings een frame. Robertson scoorde met 86, 61 en 62 hogere breaks, maar Milkins pakte de frames die close waren.

Dat ritme hielden de spelers vol tot 8-9 voor Milkins. Robertson kreeg de eerste kans in frame 18, maar miste meteen een relatief eenvoudige rode bal.

Milkins hield het hoofd koel en scoorde een 52, zijn op een na hoogste serie van de partij. Toen miste hij echter een simpele blauwe bal. Robertson kon de strohalm niet grijpen en moest even later toekijken hoe Milkins de verrassende zege alsnog binnenhaalde.

world champs 2013 - robertson-milkins 2nd session

…Na zijn 5-2 voorsprong raakt Robertson het initiatief kwijt…

In de tweede ronde speelt Milkins, die op de slotdag van het kwalificatietoernooi Jimmy White uit diens Crucible-droom had laten ontwaken, tegen Ricky Walden.

Met Robertson erbij zijn vier oud-wereldkampioenen in de eerste ronde gesneuveld. Hetzelfde lot trof eerder al John Higgins, Mark Williams en Peter Ebdon.

Minimale troost voor Robertson is dat hij met zijn 143 nog wel kans maakt het highbreak-klassement te winnen, wat hem £10.000 plus een gouden keu kan opleveren.

world champs 2013 - murphy-dott 1st session

…Murphy leidt tegen Dott met 6-2 op weg naar de kwartfinales…

In de eerste partij uit de tweede ronde, die best-of-25 (ofwel 13 gewonnen frames) is, nam Shaun Murphy een ruime 6-2 voorsprong op Graeme Dott.

Murphy eindigde ijzersterk tegen Martin Gould in de openingsronde en trok die lijn vanmiddag door. Dankzij twee centuries stond Murphy bij het interval met 3-1 voor.

Dott kwam nog wel terug tot 3-2 maar moest de volgende drie frames allemaal aan Murphy laten, die daarbij met een 99 zelfs dichtbij zijn derde century kwam.

Vanavond eindigt de eerste ronde met Stuart Bingham tegen Sam Baird (tussenstand 8-1), en beginnen Michael White en Dechawat Poomjaeng aan hun tweede ronde.

[pictures Robert Milkins, Neil Robertson, Shaun Murphy © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 6
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 7
Lees ook:WK: Robertson en Murphy op kleine voorsprong
Lees ook:World Open: Eenvoudige zege Higgins op Cope
Lees ook:WK: Judd Trump onderstreept favorietenrol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.