Igor Figueiredo keert terug op Main Tour

snooker symboolfotoHoewel nog niet inzichtelijk is hoe die 128 Main Tour-plaatsen komend seizoen precies worden ingevuld, laten steeds meer ex-profs weten dat zij op het circuit zullen terugkeren.

Zo twitterden Joe Swail en Andrew Pagett de voorbije dagen dat zij van World Snooker een tweejarig Main Tour-ticket toegezegd hebben gekregen.

Dat is geen verrassing: op basis van hun prestaties in het Players Tour Championship afgelopen najaar hadden beiden daar gewoon recht op.

Wel verrassend is de terugkeer van Igor Figueiredo, de vice-amateurwereldkampioen van 2009 die drie jaar geleden de eerste Braziliaan op de Main Tour werd.

Figueiredo verdween vorig jaar van het circuit nadat hij door heimwee meer tijd thuis in Brazilië had doorbracht dan bij de diverse toernooien in Engeland.

Dit weekend wist Figueiredo een Braziliaans kwalificatietoernooi op zijn naam te schrijven, waarmee hij zijn terugkeer tussen de profs verdiende.

Figueiredo versloeg in de finale Thadeu Noble met 5-1 en scoorde daarbij centuries van 112 en 105. Itaro Santos, die net als Figueiredo enige tijd in Duitsland leefde, werd vierde.

Het bestaan van dit kwalificatietoernooi in Brazilië was mij eerlijk gezegd totaal onbekend. Het maakt je nieuwsgierig welke landen nog meer zo’n eigen kwalificatietoernooi mogen houden waarmee ze gegarandeerd iemand op de Main Tour krijgen..?

Lees ook:Alfie Burden is wereldkampioen
Lees ook:Eerste Braziliaanse zege op Main Tour
Lees ook:Australian Open: Brecel begint tegen debutant
Lees ook:Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië
Lees ook:Q School: Tony Knowles wil terug op Main Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.