Carter, Ding, Gould en Fu naar halve finales CL

Ali Carter tegen Marco Fu en Ding Junhui tegen Martin Gould, zo luiden vanavond in Crondon Park de halve finales van de Championship League 2013.

Carter opende de finaledag nog met een 0-3 nederlaag tegen Martin Gould (die daarbij twee centuries scoorde) maar won zijn resterende partijen en eindigde aan kop van de groep.

Ding, die op dat moment al zeker was van de play-offs, verloor zijn laatste groepswedstrijd tegen Gould, die daarmee zijn plek in de halve finales ook veilig stelde.

championship league 2013 - ding-gould

…Ding test zijn keuvoering op de leuning van een stoel…

Eerder was Ding tegen Barry Hawkins slechts vijf ballen verwijderd gebleven van een 147. Ding miste de laatste groene bal en bleef dus op 122 steken. Het zou Dings tweede maximumbreak in vijf dagen tijd zijn geweest, na die op de PTC Grand Finals zaterdag.

In totaal scoorde Ding niet minder dan zeven centuries in de groepsfase, waarin Mark Allen, John Higgins en Barry Hawkins vanmiddag werden uitgeschakeld. Allen had net als Gould en Fu drie nederlagen, maar wist in totaal minder frames te winnen.

Met Ding en Fu tellen de halve finales twee spelers, die de Championship League al eens op hun naam schreven. Ding deed dat een jaar geleden en is dus titelverdediger.

De uitslagen met framescores vind je op de site van de Championship League.

[picture Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Championship League: Ding blijft schitteren
Lees ook:Martin Gould wint Championship League 2013
Lees ook:Mark Allen boekt ticket voor CL-finale
Lees ook:Championship League: Milkins op kop in Groep 7
Lees ook:Championship League: Sterke Fu naar finalepoule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.