Championship League: Ding blijft schitteren

Na zijn fenomenale optreden op de PTC Grand Finals blijft Ding Junhui imponeren. In de Championship League scoorde hij vandaag weer een hele reeks centuries.

Ding gaat na vier partijen op de openingsdag van de finalepoule aan kop. Hij verloor alleen met 1-3 van Ali Carter, maar scoorde in die partij wel een break van 139.

Later scoorde Ding tegen John Higgins (3-1) een 141, de hoogste break tot nu toe. En hij beëindigde zijn partij tegen Mark Allen (3-1) met back-to-back centuries van 134 en 120.

championship league 2013 - carter-allen 2

…Carter is de enige die koploper Ding weet te verslaan, 3-1…

Met drie zeges en een nederlaag lijkt Ding wel verzekerd van de play-offs morgenavond. Ook Carter verloor pas één keer, maar speelde wel een partij minder dan Ding.

Het wordt morgen nog een bijzonder spannend gevecht voor de vier bovenste plaatsen in de eindstand. Behalve Ding en Carter hebben alle andere spelers (Higgins, Allen, Marco Fu, Martin Gould en Barry Hawkins) elk precies twee keer verloren.

De eerste vier in de eindstand spelen in de halve finales (1 tegen 4, 2 tegen 3) tegen elkaar. In de eindstrijd tot slot wordt gestreden om een startbewijs voor de Premier League.

Ding won de Championship League vorig jaar. Van de overige deelnemers aan de finalepoule is Fu de enige die de competitie ook ooit wist te winnen – in 2010.

Winnaars Championship League 2008-2012:

> 2008: Joe Perry
> 2009: Judd Trump
> 2010: Marco Fu
> 2011: Matthew Stevens
> 2012: Ding Junhui

Lees ook:Championship League: Milkins op kop in Groep 7
Lees ook:Championship League: Trump nog ongeslagen
Lees ook:Championship League: Ding naar winnaarspoule
Lees ook:Championship League: Sterke Fu naar finalepoule
Lees ook:The Captain vliegt de finalepoule binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.