147 alarm: Ding wint met breaks van 147, 138 en 108

De in topvorm verkerende Ding Junhui heeft voor de tweede dag op rij drie centuries in één wedstrijd gescoord. Vandaag zat er zelfs een maximumbreak bij.

Mark Allen was het slachtoffer van de Chinees, die de partij met 4-3 won en zich zo plaatste voor de halve finales van de PTC Grand Finals in Galway, Ierland.

Ding opende de wedstrijd met een 147, de vijfde maximumbreak van zijn loopbaan.

ptc grand finals 2013 - ding-allen

…Ding scoort drie centuries, waaronder een 147, tegen Allen…

Daarmee is Ding inmiddels de nummer vier op de eeuwige 147-ranglijst. Alleen Stephen Hendry, Ronnie O’Sullivan (beiden 11) en John Higgins (7) scoorden er méér.

Met de maximumbreak was de toon gezet in deze voortreffelijke partij. Allen kwam daarna op een 1-2 voorsprong, waarna er alleen nog hoge breaks werden gespeeld.

Ding won de volgende twee frames (3-2) met series van 138 en 81, Allen sleepte er een decider (3-3) uit met een 125, waarna Ding het slotframe besliste met een 108.

Gisteren had Ding ook al drie centuries gescoord tegen Anthony McGill. Van de laatste acht frames die Ding won, deed hij dat dus zes keer met een break van meer 100 punten.

In de halve finales is Kurt Maflin of Ben Woollaston zijn tegenstander.

In de eerste kwartfinale zorgde Tom Ford voor een verrassing door met liefst 4-1 van Marco Fu te winnen. De Engelsman stond al op 3-0 voordat Fu – ook al met een century – iets terugdeed, maar Ford pakte het vijfde frame weer met een winnende break van 84.

Op Ford wacht morgen de winnaar van de partij tussen Neil Robertson en Xiao Guodong.

[picture Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC Grand Finals: Robertson en Ding op finalekoers
Lees ook:PTC Grand Finals: Oud en nieuw in kwartfinales
Lees ook:Carter, Ding, Gould en Fu naar halve finales CL
Lees ook:Masters: Allen wint hoogstaande wedstrijd ten koste van Higgins
Lees ook:Williams en Trump met anderhalf been in halve finales

11 reacties op “147 alarm: Ding wint met breaks van 147, 138 en 108

  1. john

    Dit was de een partij van wereldklasse en de beste tot nu toe van het toernooi, Ding is echt in een bloedvorm als hij dit weet vast te houden dan hebben we over ruim een maand de eerste Chinese wereldkampioen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Inderdaad, ben benieuwd of Ding eindelijk zijn beste vorm ook eens in de Crucible kan laten zien. Hij haalde twee jaar geleden een keer de halve finales op het WK, alle andere jaren lag hij er in de eerste of tweede ronde al uit. Onbegrijpelijk voor zo’n goede speler.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Roeland

    Heb er ook van genoten, fantastische partij. Ik snap echt niet waarom f!?€43ing Eurosport de stekker eruit trekt op het moment suprème, laatste frame dus niet gezien. En dat vanwege skispringen notabene. Wordt je toch schijtziek van.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gerard

    Als Ding op het WK O’Sullivan treft, gaat hij geen wereldkampioen worden. Zo niet, dan heb je nog Robertson, Selby, Higgins, .. noem maar op.

    Nee, ik zie het hem voorlopig nog niet doen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mike

    Het gaat natuurlijk om ook om wat geluk bij snooker. Maar dat was in deze partij ver te zoeken. De partij van ding was toch wel een van de beste van het jaar. Dus ik ben het er niet mee eens. kijk maar eens hoewisselvalig higgins en trump zijn. En ook selby tovert nu niet echt hoge breaks uit zijn ceu. Maar hij is wel solide dit seizoen. robertson blijft de meest constante speler van het seizoen speelt eigenlijk nooit slecht voor top 16er. Maar grootst is het ook maar met momenten. Nee Ding kan in deze vorm makkelijk van iedereen winnen. Dit is op het niveau van Ronnie in top vorm zeker weten. Kijk de partij maar terug. Hij schatte zelfs een aantal fraaie klossjes goed in.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Simon

    Potting percentage van 99% is wel aardig hoor!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Dat is zeker aardig. ;-)
      Toen ik het hoorde, vroeg ik me alleen af of dat percentage wel klopte. In de frames die Ding verloor, miste hij toch echt wel enkele ballen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mike

        100% longpot succes. Nee ik denk bijna niet want hij had een paar keer een slecht klosje ofzo of het pack opende niet goed.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          OK, zo gezien heb je vast gelijk. Dat is ook precies mijn bezwaar tegen zulke statistieken. Als ik een bal pot maar helemaal uit positie raak, geldt dat toch als potsucces. Beetje arbitrair. Maar goed, Ding stond fenomenaal te spelen, daar waren geen statistieken voor nodig om dat te zien. :)

            /   Beantwoorden  / 
  6. Gerard

    Als hij op het WK ook zo goed speelt, kan hij ver komen. Verschil in lengte van matches zal dan echter ook een rol spelen. En inderdaad een beetje geluk (met de draw o.a.) .. we zullen zien, ik gun het hem in elk geval wel (maar anderen net ietsje meer)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kees

    Ding speelde inderdaad supersterk, maar om dan gelijk te suggereren dat hij goede kansen op het wereldkampioenschap vind ik een beetje oppervlakkig. Als een speler op het WK ondermaats presteert kan dat eigenlijk maar aan twee dingen liggen; of de lange wedstrijden liggen hem niet of de druk is hem te veel. In het geval van Ding denk ik dat het misschien aan beide dingen ligt, lees dan onder druk de druk die hij door anderen opgelegd kreeg. Al met al kon hij nóg zo fenomenaal staan spelen, maar als Michaela Tabb de foul op die zwarte had toegekend, had Ding het denk ik niet meer gewonnen.

    Het zal een voordeel voor alle outsiders zijn dat O’Sullivan dit jaar naar het WK toe komt zonder match practice. Mijn voorspelling is dat de eerste wedstrijd voor O’Sullivan de lastigste zal zijn. Als hij daar bijvoorbeeld tegen Martin Gould moet spelen vrees ik dat hij te veel in zijn stoel gehouden zal worden om zich na een jaar afwezigheid comfartabel te gaan voelen. Mocht hij zijn eerste ronde door komen zie ik hem ook gelijk de halve finale halen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.