Mark Selby en Mark Allen in finale PTC Antwerp

Mark Selby en Mark Allen spelen vanavond (Eurosport, 20 uur) de finale van PTC Antwerp, het derde event uit de European Tour.

De beide Marken kenden vanmiddag weinig problemen in de halve finales: Selby gunde Ali Carter geen frame (4-0), Allen liet de verrassende “amateur” Andrew Pagett evenmin kans (4-1).

Pagett, die drie seizoenen op de Main Tour speelde maar daar in het voorjaar opnieuw van verdween, is de vaste trainingpartner van Mark Williams. Zijn grootste surprise was een 4-3 zege op Neil Robertson in de kwartfinales.

Allen won eerder van Graeme Dott en Ben Woollaston.

Selby begon met een benauwde zege op Paul Davison (4-3) maar had in de kwartfinales opvallend weinig moeite met Marco Fu: het werd 4-0 voor de Engelsman.

John Higgins had in de openingspartij van de dag al met 3-4 van Ali Carter verloren.

Voor Selby kan het de tweede European Tour-zege van het seizoen worden: de (nog?) nummer 1 van de wereld schreef in augustus al de Paul Hunter Classic op zijn naam.

European Tour 3 | PTC Antwerp
[Antwerpen, 17-21 oktober 2012]

Kwartfinales:
> Mark Selby – Marco Fu 4-0
> Ali Carter – Joe Perry 4-1
> Mark Allen – Ben Woollaston 4-3
> Andrew Pagett – Neil Robertson 4-3

Halve finales:
> Selby – Carter 4-0
> Allen – Pagett 4-1

Finale [zondag 20.00 uur]:
> Selby – Allen

Lees ook:PTC Antwerp met Higgins-Carter en Dott-Allen
Lees ook:Selby tegen O’Sullivan in halve finales PHC
Lees ook:European Tour 6: Titel opnieuw voor Mark Allen
Lees ook:PTC 2012-2013: We zijn er bijna…
Lees ook:European Tour 7: O’Sullivan tegen Selby in finale

13 reacties op “Mark Selby en Mark Allen in finale PTC Antwerp

  1. Mike

    o.0 hij maakt nu derde centurie achter elkaar !mark allen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Inderdaad, Allen wint met 4-1 van Selby en scoort drie centuries.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick van der Pijl

    Super finale en super sfeertje!
    Erg leuk om erbij geweest te zijn!
    Volgend jaar weer!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Thomas Hontelé

    Top-event!
    Ook al beweert hij zelf van niet, ‘k vond dat de mediatraining van Mark Allen toch zijn vruchten heeft afgeworpen. Hij kwam zelfs professioneler over dan Selby tijdens het “post-wedstrijd-interview”.
    Ze kunnen best al beginnen lobbyen om hier tegen 2014 een full ranking event van te maken (vind ik als Antwerpenaar :-) ) want als het prijzengeld dan de ranking gaat bepalen gaan er niet zoveel toppers meer de oversteek willen maken voor de PTC’s vrees ik.

      /   Beantwoorden  / 
  5. flo

    geniale sfeer! word tijd dat we een PTC naar nederland halen….. heb februari afspraak met brandon parker…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin

      Ben alleen zaterdag geweest net als vorig jaar.Maar het wordt inderdaad tijd voor een PTC in Nederland.En als het in Sofia kan moet het hier toch zeker lukken.En zeker weten dat de meeste spelers liever naar Nederland komen dan zo’n tripje naar Bulgarije.De European Open in ’91 is het laatste toernooi wat ik heb gezien in Nederland.Laat ik het WK Amateurs in Veldhoven maar even buiten beschouwing.Met trouwens ook daar een oppermachtige Mark Allen.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Thomas Hontelé

    Omdat je ‘r om vraagt die verslagje:

    Chris Henry (snooker-coach en CEO van Acuerate) had me zaterdag geSMS’t dat het om het VIP BAR arrangement ging = uitsluitend gereserveerde plaatsen en toegang tot players lounge. Toen we ‘s ochtends in de Lotto Arena binnenkwamen kregen we toch netjes een VIP LUNCH badge om onze nek gehangen. We zijn niet gaan klagen voor deze onzorgvuldigheid :-)

    Ben niet het type om de snookerprofs in de Players Lounge lastig te vallen voor vervelende gesprekjes en dito foto’s (behalve de familie Brecel die we een beetje kennen). Dus visueel materiaal heb ik niet. Maar ik vond het wel leuk de mensen een beetje te observeren in de Players Lounge (tijdens het nippen van een glaasje bubbels…). Enkele back-stag observaties:
    - We waren als eerste en enige twee supporters binnen in de Players Lounge net voor ze de arena in moesten. Mooi beeld: 16 spelers netjes uitgedost en op een rij klaar voor de strijd en Chris Henry die het startsignaal geeft: “GO GUYS”.
    - Mark Allen die zijn telefoon ‘backstage’ niet één keer heeft weggelegd. Bellen, twitteren, Youtube filmpjes kijken (samen met Ali Carter). Zelfs tijdens het wandelen van de players lounge naar de arena voor de finale toen ik vlak achter hem liep vertrok er nog net een laatste SMSje… Hij heeft zijn telefoonrekening ooit eens met Instagram op Twitter gegooid (dat was toen > 750£ voor één maand). Nu begrijp ik hoe dat komt.
    - Graeme Dott die met zijn iPad met ogen toe gelegen in de comfi zeteltjes met grote hoofdtelefoon op muziek ligt te luisteren. Rustige jongen.
    - Mark Williams en Jack Lisowski die samen zijn gaan winkelen in de Zeeman voor versleten trainingspakkies en ‘sleffers’. Ultra-casual.
    - Familie Brecel waar het mij opviel dat Luca zelden van de zijde van zijn vriendin week en er daags na zijn (oneervolle) uitschakeling toch de ganse dag vrolijk en relaxed bijliep.
    - Neil Robertson die na zijn uitschakeling direct een Knakworst binnensteekt
    - die sociale Jan Verhaas is toch wel een imposant figuur dit in schril contrast met onze Olivier Marteel (niets afdoende van zijn ref-kwaliteiten)
    - de jonge Ben Woollaston die net voor zijn match tegen Allen zijn strikje laat vastknopen door de mama. Schattig.
    - ultraprof Mark Selby die zonder de minste aarzeling zijn gesprekspartner verlaat om op vraag van een zenuwachtige journalist voor de camera’s van de regionale TV-zender (ATV) te verschijnen

    Tijdens de halve en de finale zijn we zelf ook nog enkele framepjes gaan spelen in de Matchroom Club. De tafel naast ons de overmatig dronken bende die al tijdens het eerste frame van de finale terecht door Jan Verhaas uit de arena werd gezet.

    Oh ja… het eten was ook enorm lekker, zowel
    - de lunch (soepje, en kleine gerechtjes (rundscarpaccio, gerookte zalm, vissalade, steak tartaar, hammetje met zongedroogde tomaatjes en artisjok, …) met een assortiment broodjes als
    - het diner (haring met tomatensaus, zeeduivel met prei, kalfsblanquette, rundsstoverij, pastaatje, aardappelgratin, lekkere warme groentjes, rijstschotel, …).

    Dit alles gecombineerd met de uitstekende wedstrijden die we te zien kregen was het dus een top-dag (uitschieters voor ons: QF Ben Woollaston – Mark Allen, SF Selby – Carter, F: Allen – Selby)

    Besluit: volgend jaar terug een mailtje sturen naar Eurosport denk ik…

      /   Beantwoorden  / 
  7. SnookerQuiz

    Oke om er alvast in te komen voor volgend jaar een Quiz!

    Welke break staat gelijk aan deze tijd? 6:59

    Wie het goed heeft zal ik doorsturen naar Chris Henry :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nick

      lol……heb je ook nog echt moeilijkere……1zal ik 4eerst 7een ander laten proberen…….of ziet iemand de oplossing in mijn reactie……lol

        /   Beantwoorden  / 
  8. SnookerQuiz

    tja, rien had er moeite mee… maar das wel erg snel hoor.
    Nog eentje dan…
    Cryptisch: not good! for the beautiful lady

      /   Beantwoorden  / 
  9. KJ

    foul, and a miss

      /   Beantwoorden  / 
  10. john

    helemaal goed, stuur ik ook door naar Chris :-)

    Laatste dan…anders begin ik een puzzel boekje.

    Welke speler heeft HET in z,n rug????

    succes!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.