PTC: Rod Lawler boekt eerste profzege

Vier maanden nadat hij van de Main Tour verdween en via de Q School moest terugkeren, heeft Rod Lawler vanavond zijn eerste profzege geboekt.

De 41-jarige Engelsman, die in 1990 profspeler werd, versloeg Marco Fu met 4-2 in de finale van het derde Engelse Players Tour Championship-event in Gloucester.

De om zijn trage en nogal defensieve spelstijl beruchte Lawler had ruim 2,5 uur nodig om de finale te winnen. Hoewel beide spelers een century scoorden, wilde de partij niet echt vlotten. Lawler rondde de zege wel af met een fraaie break van 69.

…Eindelijk! Na 22 jaar profsnooker de eerste titel voor Lawler…

Lawlers profcarrière leek voorgoed voorbij toen hij afgelopen voorjaar zijn plek op de Main Tour vanwege tegenvallende resultaten niet langer wist vast te houden.

Lawler liet zich echter niet kennen, schreef zich in voor de Q School, en slaagde er zo warempel meteen weer in om op het profcircuit terug te keren.

Met zijn overwinning op dit PTC-toernooi leest Lawlers levensverhaal dit laatste jaar als een spannend jongensboek. Met een happy end.

…Ook een Fu in vorm kan Lawler niet van diens eerste titel afhouden…

Lawler bereikte een keer eerder de finale van een rankingevent: op het International Open 16 jaar geleden. Hij versloeg toen in de eerste ronde Stephen Hendry, maar had uiteindelijk in de finale weinig in te brengen tegen John Higgins en verloor met 3-9.

Lawler versloeg vandaag ook Stuart Bingham, Stephen Lee en Dominic Dale.

Fu, die na zijn masterclass tegen Shaun Murphy (4-0) in de halve finale als favoriet was gestart, liep de tweede rankingzege uit zijn loopbaan – na de Grand Prix in 2007 – mis.

[pictures Rod Lawler & Marco Fu © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Fu en Lawler verrassende finalisten in Gloucester
Lees ook:David Gray wint tweede Snookerbacker Classic
Lees ook:Take That! Robbie Williams maakt profdebuut
Lees ook:Sam Baird zonder frameverlies terug op Main Tour
Lees ook:Q School: Keren Baird, Lawler, Wells meteen terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.