Fu en Lawler verrassende finalisten in Gloucester

De PTC-finale in Gloucester gaat vanavond tussen Marco Fu en Rod Lawler, een eindstrijd die maar weinig kenners voorspeld zullen hebben.

In een halve finale die amper 50 minuten in beslag nam, won Fu vanmiddag met liefst 4-0 van Shaun Murphy. Die twitterde na afloop: “Ouch… too good Marco”.

Fu won eerder vandaag ook al betrekkelijk eenvoudig van Ricky Walden (4-0) en Ali Carter (4-2). Lawler daarentegen moest een wat lastiger parcours afleggen.

…Lawler wint van Dale en speelt vanavond de finale tegen Fu…

Lawler kwam in de achtste finales tegen Stuart Bingham terug van een 1-3 achterstand en won met 4-3. In de kwartfinale won hij ook pas na een decider van Stephen Lee.

Tot slot werd ook Dominic Dale het slachtoffer van Lawler (4-0), die vorig seizoen zijn plek op de Main Tour verloor maar zich via de Q School meteen weer terugknokte.

Lawler en Dale speelden een bizar derde frame. Dale had al vier snookers nodig, speelde verder, en dwong Lawler inderdaad tot vier fouten.

Toen Dale hem opnieuw snookerde op de laatste gele bal, potte Lawler die echter met een enorme fluke. Het frame had toen al bijna een uur in beslag genomen.

In de achtste finales had Robert Milkins vanochtend voor een verrassing gezorgd door Judd Trump naar huis te sturen. Trump won nog wel het openingsframe, maar scoorde slechts 2, 1, 9 en 0 punten in de volgende vier frames: 4-1 voor Milkins.

Ken Doherty verloor nipt (3-4) het Ierse gevecht tegen Fergal O’Brien, maar die had vervolgens in de kwartfinales weinig in te brengen tegen Dale, 0-4.

UK Players Tour Championship 3
[Gloucester, 5-9 september 2012]

Kwartfinales:
> Marco Fu – Ali Carter 4-2
> Shaun Murphy - Robert Milkins 4-1
> Rod Lawler – Stephen Lee 4-3
> Dominic Dale – Fergal O’Brien 4-0

Halve finales:
> Fu – Murphy 4-0
> Lawler – Dale 4-0

Finale, zondagavond circa 20 uur:
> Fu – Lawler

[picture Rod Lawler © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC: Veel toppers ontbreken op slotdag
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 5
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 9
Lees ook:Murphy mist 147, Trump en Robertson nipt door
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.