Twee Indiase spelers kort voor primeur

Nog nooit haalde een speler uit India het hoofdtoernooi van een Main Tour-event. Nu kunnen zelfs twee Indiase spelers tegelijkertijd de primeur hebben.

Pankaj Advani en Aditya Mehta wonnen vandaag ook hun derde voorronde voor het International Championship en zijn beiden dus slechts één zege verwijderd van een trip naar het eindtoernooi in oktober in China.

Advani moet daartoe morgenochtend Michael Holt zien te verslaan. Mehta neemt het morgenmiddag in zijn beslissende partij op tegen Jamie Cope.

Advani, veelvuldig wereldkampioen billiards, versloeg gisteren Steve Davis na een 1-4 achterstand met 6-5. Vandaag klopte hij een andere ervaren rot, Alan McManus, met 6-3.

Mehta zorgde vanmiddag ook al voor de uitschakeling van een snookerikoon. Hij haalde het met 6-5 tegen Jimmy White, en dat na een 3-5 achterstand.

Blogger David Hendon schreef hier vanochtend al over de opkomst van de beide Indiase spelers. Terecht merkt hij op dat mogelijke successen van Advani en Mehta het snooker in India – nota bene de bakermat van de sport – verder vooruit zullen helpen.

Dan komt wellicht ook dat al jarenlang veelbesproken Main Tour-event in India eindelijk echt van de grond…

Lees ook:Snookerboom in India alweer voorbij?
Lees ook:Indian Open: Indiaas sprookje duurt voort
Lees ook:Main Tour-speler Aditya Mehta kampioen van India
Lees ook:Advani volgt zijn hart
Lees ook:147 alarm: Mehta scoort eerste Indiase max in 25 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.