PTC 12: Lee en Davis brengen O’Sullivan in het nauw

Het doemscenario voor Ronnie O’Sullivan is vanavond tijdens PTC 12 in Sheffield een stapje dichterbij de realiteit gekomen.

O’Sullivan, die zelf niet in actie komt op de laatste twee PTC-events, is voor zijn top-16 plek afhankelijk van de prestaties van zijn naaste concurrenten. En die logen er niet om.

Zo boekte Stephen Lee meteen de twee zeges die hij nodig had om O’Sullivan op de ranglijst te passeren. Lee won eerst met 4-1 van Sam Craigie, en vanavond met 4-2 (na een 0-2 achterstand) van Luca Brecel.

Lee is nu 15e, O’Sullivan 16e. En The Rocket kan zelfs uit de top-16 worden gelanceerd door Mark Davis, die warempel een opmerkelijk resultaat boekte.

Na een verwachte 4-1 zege op Hans Blanckaert won Davis zojuist met dezelfde cijfers ook van wereldkampioen John Higgins. Later speelt Davis nog tegen Joe Perry.

De op 17 gepositioneerde Davis kan O’Sullivan uit de top-16 verdringen door ver te komen op PTC 12 en/of PTC 11. De precieze criteria heb ik hier uitgelegd. Spannend!

Verder beleefde Mark Williams wéér een vroegtijdige exit. Hij won nog wel zijn openingspartij van Ben Woollaston, maar ging daarna met 1-4 onderuit tegen Mike Dunn.

Voor de resultaten en het programma van PTC 12 kijk je bij World Snooker.

Lees ook:PTC 12: O’Sullivan moet nog één keer bibberen
Lees ook:Ronnie O’Sullivan nu verzekerd van WK-start
Lees ook:Record voor Michael Holt: 14 PTC-zeges op rij
Lees ook:General Cup: Robertson start met zege
Lees ook:German Masters: Ding en Trump op finalekoers

Eén reactie op “PTC 12: Lee en Davis brengen O’Sullivan in het nauw

  1. Eric Willemsen

    Davis verliest in de derde ronde met 1-4 van Perry. Conclusie: Davis moet dit weekend op PTC 11 de halve finales halen om O’Sullivan te passeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.