PTC 9: Trump troeft O’Sullivan af in Antwerpen

In een waar spektakelstuk heeft Judd Trump vanavond in Antwerpen de titel opgeëist van het negende Players Tour Championship, het Acuerate Antwerp Open.

Trump bleef Ronnie O’Sullivan met 4-3 de baas in een finale, die amper 70 minuten in beslag nam. En dat terwijl het openingsframe met bijna 10 minuten aan safetyspel begon.

Daarna was het vooral het vooraf verwachte quickfire aanvalsspel van beiden, die een prachtig toernooi in het Sportpaleis een geweldige apotheose bezorgden.

…Trump verslaat O’Sullivan met 4-3 en wint het PTC-event in Antwerpen…

O’Sullivan won het openingsframe met een schitterende break van 63 met vooral blauwe ballen omdat roze en zwart onbespeelbaar aan de band lagen.

Trump nam het initiatief over, won drie frames op rij, telkens met series van boven de 60 in de hem bekende flashy speelstijl, en leek met 3-1 de zege voor het grijpen te hebben.

Maar O’Sullivan sloeg op onnavolgbare wijze terug en toverde twee prachtige centuries van 118 en 132 op tafel om de stand weer in evenwicht te brengen.

In de decider bouwde Trump als eerste aan een substantiële break, die hij echter alleen dankzij een enorme fluke kon voortzetten en in toernooiwinst kon omzetten, 4-3.

…O’Sullivan komt terug van 1-3 tot 3-3, maar moet de zege aan Trump laten…

Na de partij verontschuldigde Trump zich op Eurosport voor die fluke en zei dat hij de partij liever had gewonnen zonder die geluksbal.

O’Sullivan toonde zich een sportieve verliezer: hij noemde Trump de terechte winnaar omdat die het hele toernooi al goed stond te spelen.

Dat gold echter ook voor O’Sullivan zèlf. De beide finalisten en Neil Robertson domineren dit seizoen de PTC’s en hebben elk al twee toernooien gewonnen.

De uitslagen van PTC 9 vind bij WWW Snooker. Over twee weken staat PTC 10 op het programma – dat event wordt gespeeld in Sheffield.

[pictures Judd Trump & Ronnie O'Sullivan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Rocket wint met 4-0 in 41 minuten, 32 seconden
Lees ook:German Masters: O’Sullivan, Stevens in kwartfinales
Lees ook:CoC: Trump en Bingham strijden om plek in halve finale
Lees ook:PTC Antwerpen: 95 profs komen, maar Ding en Allen niet
Lees ook:WK: O’Sullivan en Trump in balans op 4-4

4 reacties op “PTC 9: Trump troeft O’Sullivan af in Antwerpen

  1. gerard

    Geniale finale, prachtige line-up vanaf de laatste 16. Wat een dag om heerlijk snooker te kijken en meerdere wereldkampioenen voor je neus te zien spelen. Alleen jammer dat de trieste eurosport commentator de boel aan elkaar praatte. Plaatsvervangende schaamte af en toe, maar gelukkig hoefde ik niet naar zijn commentaar te luisteren. Hoe dan ook, het publiek was geweldig en het niveau van snooker helemaal. Geweldig!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Dit was pure reclame voor het snooker en 1 van de beste finales in jaren.Geweldig niveau en een fantastische ambiance.Ik heb niet het idee dat snooker in België niet meer leeft.Ik ben zaterdag geweest en toen viel het vele publiek ook al op in tegenstelling tot het toernooi in Killarny waar lege tribunes meestal het beeld bepaalden.Ik zie wel iets in een opschaling tot een rankingevent in Antwerpen zoals geopperd door de Eurosport-commentatoren.En ja,als dit in België kan waarom dan niet in Nederland?Tijd voor een lobby richting Hearn en consorten lijkt me en natuurlijk richting sponsoren voor de financiering.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Die “Waarom niet ook in Nederland?”-discussie speelde ook gistermiddag tussen enkele internationale snookerexperts op Twitter. De opinie in het buitenland is dat de sport nog steeds enorm boomt in Nederland.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Dat laatste is natuurlijk een misvatting gezien de dalende tendens in de laatste jaren.Maar een PTC-toernooi in Nederland kan helpen om het weer de goede kant op te laten gaan.Het blijft de moeite waard om het te gaan onderzoeken of het haalbaar is.Killarny is het voorbeeld dat het niet overal hosanna is met de publieke belangstelling.Mij dunkt dat er in Nederland meer publiek op af komt.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.