PTC Antwerpen: Amateurs voelen zich bestolen

Nog voordat de eerste bal van het Players Tour Championship-toernooi in Antwerpen is gepot, is er een storm van kritiek losgebarsten onder teleurgestelde amateurs die niet in de venue mogen spelen.

Door het recordaantal inschrijvingen zullen veel deelnemers hun voorrondepartij(en) deze week niet in de officiële venue – de Lotto Arena van het Sportpaleis – kunnen spelen, maar moeten zij naar de nabijgelegen Matchroom-Schijnpoort uitwijken.

Nou is er met die club op zich helemaal niets mis, maar wie €100 inschrijfgeld betaalt, hoopt natuurlijk wel tenminste één keer in de venue op een echte Star-tafel te mogen spelen.

Op het Belgische Snookerforum.be laten veel deelnemers hun teleurstelling de vrije loop.

Kwaad bloed zet vooral het feit dat niet vooraf aangekondigd was dat er naast de Lotto Arena nog een andere speellocatie gebruikt zou gaan worden.

“Moet wel zeggen dat 100€ verdomd duur is om een paar frames te gaan spelen in de schijnpoort”, zegt een speler die naar de club is verbannen.

De organisatie wordt verder verweten dat er ná de oorspronkelijke sluitingsdatum van 18 augustus toch nog nieuwe aanmeldingen werden toegelaten.

“Tis normaal dat ze veel spelers toelaten, das inkomen eh, maar idd da van de schijnpoort hadden ze mogen vermelden in t begin,” zegt een ander.

Sommigen zijn een stuk feller in hun bewoordingen.

“Boerenbedrog, met geen enkel excuus goed te praten, als er teveel spelers ingeschreven zijn voor de venue is dit de organisatie hun fout, inschrijvingsstop of de effectieve datum respecteren was te moeilijk waarschijnlijk”, luidt een reactie.

Enkele dagen geleden werd er nog eens extra olie op het vuur gegooid toen bleek dat het kwalificatietoernooi het zonder referees zal moeten stellen – hoewel dat bij (vrijwel) alle andere PTC-toernooien ook het geval is.

“Als we daar ook nog eens zelf moeten arbitreren, dan zijn we helemaal bestolen”, zegt de een.

“Geef nu toe: dit is toch ronduit belachelijk? Zou dit op z’n minst gecommuniceerd kunnen worden voordat men moet beslissen om in te schrijven?”, zegt de ander.

Sommigen vrezen zelfs voor het imago van België snookerland.

“Voor zulk tornooi verwacht je scheidsrechters. Als er een goede engelse amateur hier zelf de ballen moet gaan oprapen in zijn voorronde zal onze naam snel gemaakt zijn ginder.”

Het PTC in Antwerpen begint donderdag met de kwalificatie. Van vrijdag tot en met zondag vindt het hoofdtoernooi en de Amateurs Cup plaats.

Alle info vind je op de officiële toernooiwebsite, ptc-antwerp.com.

Lees ook:Belgische speellocatie verhit gemoederen (opnieuw)
Lees ook:PTC Antwerpen: 156 amateurs strijden voor 32 plaatsen
Lees ook:One-hundred-and-forty-seeeeeven!!!
Lees ook:Williams: “betaal O’Sullivan wat hij wil hebben”
Lees ook:Man doodgeschoten bij spelershotel PTC Antwerp

5 reacties op “PTC Antwerpen: Amateurs voelen zich bestolen

  1. Beste Vriend

    Typisch iets Belgisch om daar over te gaan zeuren,want wie zeurt komt aan tafel niet aan de beurt,zeker niet tegen mij…

      /   Beantwoorden  / 
  2. RuudK

    Moet wel zeggen dat het materiaal in Matchroom-Schijnpoort niet optimaal te noemen is. Athans dat was het niet toen ik er een paar maanden geleden was. Kan me niet voorstellen dat alle lakens, banden en rubbers vervangen worden. Mocht je dus de kwalificatie doorkomen dan is de overgang naar matchtafels wel er groot en nadelig voor de kwalificanten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Roel

    Ik heb nog een ticket over voor de zondag.
    30 eurotjes moet kunnen vind ik.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roel

    nee sorry Eric, dat duurt nog een paar jaar! haha
    Is voor de Lotto Arena, alleen kijken dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.