Higgins en Ding openen UK Championship

Het UK Championship begint op zaterdag 3 december met partijen van titelverdediger John Higgins en Ding Junhui. Hun tegenstanders zijn nog niet bekend.

World Snooker heeft vanmiddag al het speelschema bekendgemaakt. De top-16 is rechtstreeks geplaatst en speelt eerst tegen 16 spelers uit het kwalificatietoernooi.

Het UK Championship zal tot aan de halve finales op slechts twee tafels worden gespeeld. Dat is mogelijk door de partijen fors in te korten vergeleken met voorgaande jaren.

…Higgins, hier tijdens de finale van 2010, wil zijn titel verdedigen…

Zo wordt tot en met de kwartfinales nog maar best-of-11 gespeeld in plaats van best-of-17. Daardoor volstaat voortaan één sessie per partij.

Wel over twee sessies gaan de halve finales (best-of-17) en de eindstrijd (best-of-19).

Het UK Championship keert dit jaar voor het eerst sinds 2006 terug in het Barbican Centre in York. De afgelopen vier seizoenen werd er in Telford gespeeld.

Het kwalificatietoernooi wordt van 6 tot en met 9 november gespeeld in de South West Snooker Academy in Gloucester. De loting daarvoor is nog niet verricht.

Het wordt de eerste keer sinds eind jaren ’80 dat Stephen Hendry niet rechtstreeks tot een rankingevent van de Main Tour is toegelaten en zich moet zien te kwalificeren.

[picture John Higgins © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Kijktip: UK kwalificatiepartij Brecel op livestream
Lees ook:China verwacht titels: Ding voelt de druk
Lees ook:Programma UK Championship dag 10, kwartfinales
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van november
Lees ook:Higgins en Gould openen WK snooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.