WK-21: Drie Belgen door naar knock out-fase

Drie van de vier Belgen hebben gisteren kwalificatie voor de knock out-fase van het IBSF World U21 Championship afgedwongen, zij het in twee gevallen zeer nipt.

Daarin wachten vandaag drie loodzware tegenstanders.

Julius Grauls staat tegenover Zhang Anda, de Chinees die al eens op de Main Tour speelde en in 2010 zelfs Stephen Hendry in de Crucible op de rand van een nederlaag bracht.

Laurens De Staelen ontmoet Michael Leslie, de Schot die dit voorjaar de finale van het EBSA Europees U21 Kampioenschap haalde – maar verloor van Kacper Filipiak.

En Jurian Heusdens krijgt het al niet makkelijker.

Ook hij krijgt met de Ier Vincent Muldoon een opponent die twee EK-titels won en die al eens tussen de groten der aarde op het profcircuit meedraaide.

Louter Kristof Vermeiren miste de cut: hij verloor zijn slotpartij met 1-4 van Ali Al-Obaidli uit Qatar en eindigde daardoor als zesde in Groep C.

Vermeiren miste de vijfde plek, die wel recht op promotie gaf, slechts op framegemiddelde: dat was in het voordeel van Kurt Dunham uit Australië.

Ook De Staelen (2-4 tegen Shaun Dalitz uit Australië) en Heusdens (3-4 tegen Khalid Ali Al Kamali uit de VAE) verloren hun laatste groepswedstrijd en werden beiden vijfde in hun poule. Heusdens redde het zelfs met slechts twee zeges op zeven partijen.

Grauls haalde de KO-ronde wél met een zege: hij versloeg Simon Lee uit Hong Kong met 4-3 en werd keurig vierde in Groep E.

Alle groepsresultaten en het speelschema van de KO-fase vind je bij de IBSF.

Lees ook:WK-21: België herstelt zich langzaam
Lees ook:WK-21: België zet eindsprint in
Lees ook:WK-21: Glas half vol/leeg voor België
Lees ook:WK U21: Van den Bergh tegen prof Li Hang
Lees ook:WK-21: Zwarte dag voor België in Canada

Eén reactie op “WK-21: Drie Belgen door naar knock out-fase

  1. Goetje

    Jeetje, das een sterke loting!!!
    Succes mannen! uhhhhmmm, jonge mannen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.