WK-21: Zwarte dag voor België in Canada

Het IBSF World U21 Championship is gisteren voor België met het slechtst denkbare scenario van start gegaan: alle vier partijen op de openingsdag gingen verloren.

Jurian Heusdens kreeg in Groep D een pandoering van Michael Leslie, eerder dit jaar verliezend finalist (tegen Kacper Filipiak) van het Europees U21 kampioenschap.

Heusdens verloor vier kansloze frames tegen de Schot: 0-4.

Ook de drie andere Belgische deelnemers op het toernooi in het Canadese Montreal verloren hun openingspot, maar dat gebeurde in een aantal close partijen.

Zo werkte Kristof Vermeiren in Groep C eerst een 0-2 achterstand weg tegen Kurt Dunham uit Australië, maar ging daarna toch met 2-4 kopje onder.

Julius Grauls nam in Groep E een 3-2 voorsprong tegen Shahar Ruberg uit Israël, maar scoorde in de twee laatste frames telkens slechts 5 punten, 3-4.

En Laurens De Staelen stond in Groep F twee maal op voorsprong (1-0 en 2-1) tegen Mohamed Hamdy uit Egypte, maar ook hij verloor uiteindelijk met 3-4.

Vandaag komt het Belgische kwartet in totaal vijf maal in actie. Met Kishan Hirani, Duane Jones (beiden Wales) en Nick Jennings (Engeland) wachten stevige opponenten.

Op de IBSF-site vind je een overzicht van resultaten en programma van de Belgen.

Lees ook:WK-21: Drie Belgen door naar knock out-fase
Lees ook:WK-21: Glas half vol/leeg voor België
Lees ook:WK-21: België uitgespeeld in Canada
Lees ook:WK Ierland: Beslissingen pas op slotdag
Lees ook:WK-21: België herstelt zich langzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.