Pink Ribbon: Higgins in vorm, Trump blijft weg

De meest productieve speler van het Pink Ribbon pro-am toernooi in de South West Snooker Academy tot nu toe is wereldkampioen John Higgins.

De Schot, in zijn eerste toernooi sinds het winnen van de WK-titel vorige maand, liet al een hele reeks centuries aantekenen, waaronder de hoogste break van 139.

Higgins speelt vanochtend tegen Robert Valiant voor een plek in de kwartfinales. Zijn tegenstander in de WK-finale, Judd Trump, zal hij vandaag in elk geval niet tegenkomen, hoewel de 21-jarige Engelsman wel op het speelschema stond.

Maar Trump bleef net als Graeme Dott en Mark Allen weg uit Gloucester.

Judds oom Jamie Trump speelde wel mee, maar verloor al in de eerste ronde met 0-4 van de pas 13-jarige (!) Shane Castle.

Titelverdediger Michael Holt zit ook nog in de race. Hij won gisteren in de ronde van de laatste 32 met 4-0 van de 15-jarige Kacper Filipiak, de jongste Main Tour-speler ooit.

Holts finaletegenstander van vorig jaar, Jimmy White, zien we daarentegen niet meer terug vandaag. Hij verloor gisteren met 4-2 van Mark Joyce.

Verder zitten onder anderen Martin Gould, Stephen Maguire en Ryan Day nog in de strijd. Het toernooi begon donderdag en eindigt vandaag.

Naast een goede warming-up voor het nieuwe seizoen is het Pink Ribbon een charity-event waarvan de opbrengst is bestemd voor borstkankeronderzoek.

De dresscode schrijft voor dat alle spelers een roze polo moeten dragen.

Kijk op de site van de SWSA voor de uitslagen.

Lees ook:Mark Joyce verrassende winnaar Pink Ribbon
Lees ook:Darryn Walker speelde in beide halve finales van SWSA Pink Ribbon
Lees ook:WK-finalisten Higgins en Trump op Pink Ribbon-event
Lees ook:PTC: Top-3 Trump, Selby, Higgins nog op koers
Lees ook:Wuxi Classic: Mark Davis bereikt eerste halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.