Wuxi Classic: Mark Davis bereikt eerste halve finale

Voor het eerst in zijn 21-jarige loopbaan staat Mark Davis in de halve finales van een rankingevent. Hij bereikte vanochtend de laatste vier van de Wuxi Classic.

De bijna 40-jarige Engelsman deed dat op uiterst overtuigende wijze: Graeme Dott, de wereldkampioen van 2006, kreeg geen schijn van kans en binnen twee uur stond het 5-0.

Davis speelt morgen tegen Stuart Bingham om een plaats in de finale.

…Davis bezig aan de beslissende break in frame vijf tegen Dott…

Bingham, die onlangs al het Aziatische PTC en de Pink Ribbon-charity, won, hield zijn goede vorm vast tegen Mark Selby en won zijn derde decider op rij, 5-4.

Selby zag zijn voorbereiding op het seizoen verstoord door een nekblessure, maar leek daarvan hersteld deze week met duidelijke zeges op Barry Hawkins en Jamie Cope.

Tegen Bingham kwam Selby echter voor het eerst onder druk en miste te veel ballen. Bingham scoorde een century en ging via 3-1 naar 4-2, voordat Selby nog gelijkmaakte.

In het slotframe gooide Bingham meteen bij zijn eerste pot op zwart het pack rode ballen open en maakte van daaruit een winnende break. Hoezo, zelfvertrouwen?

…Bingham verslaat ‘s werelds No. 1 Selby in de kwartfinales…

In de resterende kwartfinales spelen vanmiddag vanaf 13.30 uur (Nederlandse tijd) Mark Williams tegen Marcus Campbell en Ricky Walden tegen Robert Milkins.

Het toernooi in Wuxi kent een merkwaardig verloop voor de toppers. Ronnie O’Sullivan en John Higgins verschenen niet eens aan de start, en kanshebbers als Shaun Murphy, Neil Robertson, Ding Junhui en Ali Carter verloren allemaal al in de eerste ronde.

Daar kwam gisteren Judd Trump bij, en vandaag dus Mark Selby, de No. 1 van de wereld.

[pictures Mark Davis & Stuart Bingham © snooker.blog.nl]

Lees ook:Wuxi Classic: Perry loopt historische zege mis
Lees ook:Wuxi Classic: Verrassende halve finales
Lees ook:Bingham en Walden in finale Wuxi Classic
Lees ook:Wuxi Classic: Trump, Williams zonder problemen
Lees ook:Delu verrast Stevens in eerste ronde Wuxi Classic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.