Hendry tegen Higgins in semifinale om Schotse titel

De eerste halve finale om het Scottish Professional Championship in Clydebank morgenmiddag tussen Stephen Hendry en John Higgins.

Hendry won gisteren in de kwartfinales met 5-2 van Alan McManus, terwijl Higgins weinig tegenstand ondervond van WK-deelnemer Jamie Burnett, 5-1.

Graeme Dott (tegen James McBain) en Stephen Maguire (tegen Anthony McGill) gaan vandaag proberen ook de laatste vier te bereiken.

Het toernooi vindt voor het eerst sinds 22 jaar weer eens plaats. Hendry is dan ook de enige van de huidige deelnemers die de titel al eens wist te winnen.

In de semifinale tegen McManus scoorde hij breaks van 113 en 95, maar de overige frames werden gekenmerkt door veel missers van beide spelers.

Higgins was constanter en gaf Burnett weinig kansen met breaks van 94, 79, 87 en 48.

Voor de Schotten is het toernooi een laatste voorbereiding op het wereldkampioenschap, dat komende zaterdag in Sheffield begint.

Lees ook:Higgins, Hendry & co. strijden om Schotse titel
Lees ook:John Higgins overtuigend winnaar Schotse titel
Lees ook:McManus verslaat O’Sullivan in Shanghai Masters
Lees ook:PTC Grand Finals: van Murphy tot Jogia
Lees ook:Stephen Hendry is de Legend of Snooker (update)

3 reacties op “Hendry tegen Higgins in semifinale om Schotse titel

  1. Eric Willemsen

    Graeme Dott en Anthony McGill spelen de andere halve finale. Dott won gisteren met 5-2 van McBain, McGill verraste Stephen Maguire met 5-3.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rik

    Ik weet dat Chris Small jaren terug heeft moeten stoppen met snookeren ivm zijn ontsteking ad wervelkolom, maar dit was een leuk toernooi geweest om hem ook in actie te zien. De organisatie deed iig niet moeilijk met het toelaten van spelers die jaren geleden waren gestopt, zoals bij Paul McPhillips. Hoe is het eigenlijk nu met Small, weet iemand dat?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      De laatste berichten van Chris Small die ik ken, dateren van medio 2008. Toen staakte hij zijn pogingen om een bijdrage te krijgen uit het fonds van de WPBSA voor snookerprofs die door ziekte niet meer kunnen spelen. Om onbegrijpelijke redenen werd Smalls aanvraag voor financiële steun telkens afgewezen. In 2008 was Small, vader van vier kinderen, niet in staat om te werken en leefde hij van de bijstand.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.