Stephen Hendry is de Legend of Snooker (update)

poster legends of snookerNiet echt verrassend, maar Stephen Hendry heeft gisteravond het Legends of Snooker-toernooi gewonnen. Hij versloeg in de finale Ken Doherty met 5-3. Met hun 40 jaar waren Hendry en Doherty ook de jongste deelnemers aan het event.

Bovendien is Hendry natuurlijk nog gewoon een top-16 speler. Logisch dus dat oud-profs als Alex Higgins, Cliff Thorburn of Tony Knowles kansloos waren.

Natuurlijk is het prachtig om de oude legends aan het werk te zien, zo lang ze nog enigszins in staat zijn het spel te spelen. Dat is, hoe pijnlijk die conclusie ook is, bij Higgins niet meer het geval.

Aan het einde van hun partij zaterdag had zelfs Thorburn tranen in zijn ogen. Higgins is weggekwijnd, een menselijk drama, en eigenlijk vind ik dat je hem zulke optredens niet meer kunt aandoen.

Thorburn zelf en Knowles daarentegen zijn nog redelijke spelers, maar halen bij lange na niet (meer) het niveau van de huidige Main Tour-spelers. Thorburn kreeg in zijn halve finale tegen Hendry dan ook een 5-0 nederlaag te slikken. Hetzelfde lot wachtte Nigel Bond tegen Doherty.

Ik denk dat je een legends-toernooi moet spelen met alleen spelers vanaf een bepaalde leeftijd (50-plus?) of die al een zekere tijd (minstens 5 jaar?) weg zijn van het profcircuit.

Hoe dan ook, de finale was eindelijk een echte wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Daar had het eerder in het toernooi aan ontbroken.

Hendry kwam met 2-0 voor en met 66-0 in het derde frame, toen Doherty dat frame met een clearance van 67 nog wist te winnen. De Ier maakte daarna gelijk, en bleef ook tot 3-3 in het spoor van de Schot.

Hendry profiteerde van een gemiste laatste roze van Doherty, kwam daardoor opnieuw op voorsprong en maakte de klus vervolgens in frame acht af, 5-3.

UPDATE maandag 2 november 2009:
Hoogtepunten van beide toernooidagen zijn van 2 tot en met 8 november tegen betaling van £3,99 bij 110sport.tv te zien.

Uitslagen Legends of Snooker:

Kwartfinales (zaterdag):
Ken Doherty – Tony Knowles 4-1
Nigel Bond – Jimmy White 4-1
Stephen Hendry – Tony Drago 4-2
Cliff Thorburn – Alex Higgins 4-0

Halve finales (zondag):
Ken Doherty – Nigel Bond 5-0
Stephen Hendry – Cliff Thorburn 5-0

Finale:
Stephen Hendry – Ken Doherty 5-3

Lees ook:Weer nieuw legends-of-snooker toernooi (update)
Lees ook:De pijnlijke realiteit van Alex Higgins
Lees ook:WK-senioren: De terugkeer van Hendry
Lees ook:Titelverdediger White in kwartfinales tegen Taylor
Lees ook:WK-senioren: Favorieten door naar kwartfinales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.