Het wordt weer tijd voor l-a-n-g-e partijen

snooker symboolfoto 8Nu de tsunami aan PTC-toernooien met al die best-of-7‘s (voorlopig) is opgedroogd, wordt het weer tijd om echt lange partijen te gaan snookeren.

Dat gebeurt feitelijk bij slechts twee toernooien op de Main Tour: het Betfred.com wereldkampioenschap en het 12bet.com UK Championship, waarvan de kwalificatie morgenochtend in Sheffield begint.

Bij het UK Championship, waarvan de eindronde van 4 tot en 12 december in Telford wordt gespeeld, gaat het tot en met de halve finales om best-of-17.

Dat geldt ook voor de qualifiers. De wedstrijden worden dan ook in twee sessies, soms zelfs verdeeld over twee dagen, afgewerkt.

Een verademing, vind ik zelf. Na al het snelle werk van het Players Tour Championship en het World Open een welkome afwisseling.

Wat zijn nu de meest interessante partijen in de kwalificatie?

Om met Björn Haneveer te beginnen: hij start in de tweede ronde tegen James McBain of Simon Bedford. De partij wordt donderdag- en vrijdagmiddag gespeeld.

Mocht de Vlaming winnen, dan zouden Joe Swail en Mark Davis zijn volgende hindernissen op weg naar het eindtoernooi zijn.

Jimmy White start ook in de tweede ronde tegen Joe Delaney of Adam Wicheard, en zou daarna nog Adrian Gunnell en Joe Perry op zijn weg vinden.

Michael Holt, die gisteren de Prague Classic won, stapt pas in de derde ronde in tegen waarschijnlijk Anthony McGill, en daarna mogelijk Mike Dunn.

De oud-wereldkampioenen Ken Doherty (mogelijk tegen Andrew Higginson) en Steve Davis (Marcus Campbell) hoeven slechts één kwalificatiepartij af te werken.

Kijk hier voor de loting, en daar voor het programma van de kwalificatie.

Lees ook:International Championship, de vierde major?
Lees ook:Pre-kwalificatie voor WK snooker begint vandaag
Lees ook:Maltese Falcon vliegt weer eens op topsnelheid
Lees ook:Haneveer redt het niet tegen Baird
Lees ook:Ook Welsh Open krijgt ingekorte partijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.