Ook Welsh Open krijgt ingekorte partijen

logo welsh openDe trend naar kortere partijen op de Main Tour zet door: nu worden ook de wedstrijden van het Welsh Open in februari ingekort.

Alle partijen tot aan de kwartfinales (dus ook tijdens de kwalificatieronden) worden als best-of-7 zonder interval gespeeld.

Vanaf de kwartfinale wordt wel de gebruikelijke lengte aangehouden: best-of-9 voor de kwart-, best-of-11 voor de halve en best-of-17 voor de finale.

Bovendien komen er slechts twee tafels in het Newport Centre.

Dat maakt het mogelijk dat alle partijen van het eindtoernooi voor tv-camera’s plaatsvinden. BBC Wales en Eurosport zenden het toernooi uit.

Met de veranderingen hoopt World Snooker de Welsh Open aantrekkelijker te maken, zo zegt de bond vandaag op haar website.

Het Welsh Open is het laatste toernooi vóór de herziening van de ranglijst voorafgaande aan het wereldkampioenschap.

Eerder dit seizoen kende het 12bet.com World Open – de opvolger van de Grand Prix – al een format met korte partijen. Toen werd zelfs hoofdzakelijk best-of-5 gespeeld.

Spelers reageerden over het algemeen positief op het snelle format en riepen zelfs op om ook de partijen van het WK in te korten.

Ook in het Players Tour Championship wordt afgeweken van het gebruikelijke best-of-9: hier gaan partijen, net als op het Welsh Open straks, om vier gewonnen frames.

Lees ook:Partijen World Open worden langer dan best-of-5
Lees ook:Nieuw fiasco? Entreeprijzen World Open gehalveerd
Lees ook:Prijsgeld Welsh Open fors verhoogd
Lees ook:World Open: rankingtoernooi ook voor amateurs
Lees ook:12bet.com sponsort nu ook UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.