PTC-finale in Ierland wordt op tv uitgezonden

logo players tour championshipIn tegenstelling tot de twaalf toernooien uit de “voorronde” wordt de finale van het Players Tour Championship komend voorjaar wél op tv uitgezonden.

Het eindtoernooi vindt van 16 tot en met 20 maart plaats in Dublin, waarmee Ierland voor het eerst sinds de Irish Masters in 2005 weer een rankingevent mag organiseren.

Dat schrijft David Hendon vanmiddag op zijn Snooker Scene-blog. Hendon noemt geen tv-zenders bij naam, maar ik ga er vanuit dat (ook) Eurosport wordt bedoeld.

Aan het eindtoernooi mogen de beste 24 spelers uit het PTC-klassement meedoen op voorwaarde dat ze bij minstens zes PTC-events zijn aangetreden.

Die regeling leidt ertoe dat onder anderen Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Ding Junhui en Steve Davis in elk geval niet van de partij zullen zijn in Dublin.

Toch zullen er genoeg toppers aan de start verschijnen, onder wie Shaun Murphy, Mark Selby, Mark Williams en Stephen Maguire.

Enkele andere grote namen hebben weliswaar genoeg toernooien gespeeld, maar zullen de top-24 alleen nog kunnen halen als ze dit weekend het slottoernooi in Praag winnen.

Dat geldt voor onder anderen wereldkampioen Neil Robertson en Stephen Hendry, die momenteel slechts 53e respectievelijk 107e staan in het klassement.

Lees ook:Pittige loting voor Murphy op PTC-eindtoernooi
Lees ook:PTC Grand Final: Selby worstelt zich voorbij Williams
Lees ook:“Volgend seizoen alle toppers op PTC-events”
Lees ook:The Masters: Speelschema zaterdag 18 januari
Lees ook:PTC Grand Final opnieuw in Ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.