“Volgend seizoen alle toppers op PTC-events”

Stephen Maguire verwacht dat volgend seizoen alle toppers zullen meespelen op de diverse Players Tour Championship-toernooien.

Dit jaar liet een aantal grote namen nog verstek gaan bij veel van de PTC-events, maar dat zal in de toekomst anders zijn, zegt de Schot in een video op World Snooker.

“De meeste toppers zijn erbij (op de PTC Grand Finals) maar een paar jongens hebben te weinig gespeeld”, zegt Maguire, nummer 6 van de wereld.

“Ik denk dat volgend jaar iedereen de PTC’s gaat spelen.”

Op het PTC-eindtoernooi ontbreken spelers als John Higgins, Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui, Ali Carter en Mark Allen omdat ze te weinig speelden.

Overigens ontbreekt ook een aantal toppers omdat ze simpelweg te weinig goede resultaten boekten, zoals Neil Robertson en Stephen Hendry.

“Iedereen is match sharp dankzij de PTC’s”, aldus Maguire. “Dat was het probleem vorig jaar, toen je je keu soms vier of vijf weken lang niet aanraakte.”

Maguire neemt het op het PTC-eindtoernooi in de eerste ronde op tegen Stuart Bingham. De winnaar speelt daarna tegen Marcus Campbell.

Kijk hier voor de loting van de PTC Grand Finals van 16 tot en met 20 maart in Dublin.

Lees ook:PTC Grand Finals: Trump tegen Dale of Guodong
Lees ook:PTC halverwege: Maguire en Lee geven toon aan
Lees ook:Liefde op het tweede gezicht voor Joe Swail
Lees ook:PTC Grand Finals verhuist naar Bangkok
Lees ook:Pittige loting voor Murphy op PTC-eindtoernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.