Brecel loopt sensationele zege op Fu mis

luca brecel (klein)Voor de derde keer bij een Players Tour Championship-toernooi heeft Luca Brecel vanavond zijn meerdere moeten erkennen in Marco Fu, de nummer 15 van de wereld.

De 15-jarige Vlaming kwam dit keer wel erg dicht bij een zege. Hij kwam met 3-1 voor, maar moest de overwinning uiteindelijk opnieuw aan Fu laten, 3-4.

Eerdere ontmoetingen (in juni en begin oktober) met de prof uit Hong Kong had Brecel nog kansloos met 0-4 en 1-4 verloren.

In de eerste twee ronden van de Rhein-Main-Masters in Rüsselsheim won Brecel eerder vandaag wel van de Main Tour-spelers Andy Hicks en Anthony McGill, beide met 4-3.

De laatste Nederlander in het toernooi, Gerrit bij de Leij, moest de zege aan Alan McManus laten, 0-4.

Ook Tomasz Skalski (2-4 tegen Shaun Murphy) en Hans Blanckaert (1-4 tegen Steve Davis) konden na de eerste ronde naar huis.

Ook voor Mark Williams is het toernooi voorbij. Na zijn maximumbreak en 4-0 zege tegen Diana Schuler kreeg hij in de tweede ronde verrassend met dezelfde cijfers klop van Gerard Greene.

Dominic Dale, die afgelopen weekend het laatste Britse PTC-event in Sheffield won, verloor eveneens in de tweede ronde, 2-4 tegen Liu Chuang.

Verder werd Jimmy White al in de openingsronde uitgeschakeld door Lasse Münstermann (3-4) en moest Matthew Stevens zijn partij tegen Neil Robertson na het verloren openingsframe opgeven vanwege rugklachten.

Uitslagen en livescoring vind je bij World Snooker.

Lees ook:Grand Final: Trump en Greene naar halve finales
Lees ook:Gdynia Open: Trump en Murphy niet naar Polen
Lees ook:Selby kaapt PTC-titel weg voor neus Pinches
Lees ook:Grand Final: Hawkins oppermachtig naar titel
Lees ook:Higginson, Greene laten zich verrassen door wildcards

Eén reactie op “Brecel loopt sensationele zege op Fu mis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.