Selby kaapt PTC-titel weg voor neus Pinches

snooker symboolfoto 5Mark Selby heeft vanavond in Sheffield het tweede van de in totaal twaalf toernooien om het Players Tour Championship gewonnen.

De 27-jarige Engelsman stond in de finale tegen Barry Pinches met 1-3 achter voordat hij drie frames op rij won, waarvan de laatste twee met breaks van 133 en 116.

Dankzij de zege van Selby, die in het toernooi acht centuries scoorde, gaat hij nu aan kop in de Order of Merit van het PTC met 10.600 punten. Tweede is Mark Williams, die het eerste toernooi twee weken geleden wist te winnen, met 10.200 punten.

Selby had in de halve finale afgerekend met Marco Fu.

Ook in die partij moest Selby vanuit achterstand terugkomen. Fu kwam op 2-0, voordat Selby vier frames op rij pakte en daarbij breaks van 142 en 102 scoorde.

Pinches verloor in de andere halve finale het openingsframe tegen Gerard Greene, maar liep vervolgens vlot uit naar 4-1.

Kijk hier voor alle uitslagen en framescores van het tweede PTC-event. Het volgende toernooi is van 6 tot en met 8 augustus, opnieuw in de World Snooker Academy in Sheffield.

Lees ook:PTC4: Pinches temt O’Sullivan in finale
Lees ook:Pinches onttroont Haneveer op InterConnect Open
Lees ook:Pinches scoort wereldrecord bij OneForSeven
Lees ook:Halve finales PTC: Selby-Fu en Pinches-Greene
Lees ook:PTC: Pinches blijft aan kop, Haneveer nu 25e (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.