Halve finales PTC: Selby-Fu en Pinches-Greene

mark selby (small)Het tweede event uit de Players Tour Championship-reeks in Sheffield is tot de halve finales gevorderd.

‘s Werelds nummer 9 Mark Selby is de hoogst gerangschikte speler die nog in het toernooi zit. Hij speelt nu tegen Marco Fu (nummer 14).

In de andere halve finale staan Barry Pinches (no. 57) en Gerard Greene (no. 28) tegenover elkaar.

Niet alleen vanwege zijn ranglijstpositie, maar vooral vanwege zijn spel dit weekend lijkt Selby de gedoodverfde winnaar. Alleen in de kwartfinale tegen Jimmy Robertson had hij het even moeilijk.

Maar na een 0-2 achterstand won Selby die partij nog met 4-2.

Eerder had de Masters-kampioen al Mark Davis (4-1), Liu Chuang (4-0), Shaun Murphy (4-1) en Rod Lawler (4-0) eenvoudig aan de kant gezet.

Fu had het wat lastiger en boekte benauwde overwinningen op relatief onbekende spelers als Mitchell Travis (4-2) en Nick Jennings (4-3).

Pinches won knap van Stuart Bingham met 4-2, terwijl zijn opponent Greene de opmars van de jonge Schot Anthony McGill een halt toeriep.

McGill, die afgelopen seizoen via de PIOS een Main Tour-ticket verdiende, boekte indrukwekkende zeges op gearriveerde profs als Jimmy Michie (4-1), Dave Harold (4-1) en Stephen Maguire.

Die laatste partij won McGill zelfs met 4-0, waarin de voormalige nummer 2 van de wereld in vier frames welgeteld 15 punten scoorde.

McGill kwam in de kwartfinale tegen Greene met 3-1 voor, maar verloor uiteindelijk nog met 3-4.

Lees ook:O’Sullivan tegen Greene in finale Paul Hunter Classic
Lees ook:Van Hove zet opmars voort in PIOS (update)
Lees ook:Halve finale’s ET1 bekend, Trump naar huis
Lees ook:PHC: Haneveer exit, Murphy en White verder
Lees ook:Selby kaapt PTC-titel weg voor neus Pinches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.