Austrian Open: twee 147′s en Judd Trump wint

judd trump (small)Judd Trump heeft vanavond het pro-am toernooi Austrian Snooker Open gewonnen. De 20-jarige Engelsman versloeg wereldkampioen Neil Robertson in de finale met 6-4.

Opmerkelijker dan de winst van Trump was het feit dat dit weekend in Oostenrijk liefst twee spelers erin slaagden een maximumbreak te scoren.

De eerste 147 kwam zaterdag op naam van Robertson in zijn partij tegen de lokale amateur Peter Pertiller. Een dag later herhaalde Stuart Bingham het kunststuk, ook al tegen een Oostenrijkse amateur, Christian Bucher.

Bingham baarde vorige maand ook al opzien tijdens het Van der Kamp Open in Warmond, toen hij liefst vier breaks van meer dan 140 punten scoorde, inclusief een 147.

Behalve de geslaagde pogingen van Robertson en Bingham kwamen ook Peter Ebdon en Mark Williams erg dicht in de buurt van een maximumbreak.

Ebdon had de pech in één stoot twee rode te ballen te potten, waardoor zijn break uiteindelijk op 140 bleef steken. En Williams deed met vijftien keer rood-zwart alles goed tot 120, maar miste toen geel.

Trump en Robertson hadden in de halve finales afgerekend met respectievelijk Joe Perry (5-2) en Mark King (5-3).

Aan het toernooi in Wels deden liefst 23 profs mee. Vanaf de achtste finales waren er dan ook alleen nog maar Main Tour-spelers in de strijd.

In tegenstelling tot andere jaren ontbraken dit keer deelnemers uit Nederland en België, omdat in beide landen de nationale kampioenschappen werden gespeeld.

Kijk hier (PDF) voor de uitslagen vanaf de ronde van de laatste 16.

Lees ook:Mark Williams wint Austrian Snooker Open
Lees ook:Austrian Open: Trump klopt Nederlanders
Lees ook:Laatste 16 Bulgarian Open
Lees ook:Robertson naar finale Championship League
Lees ook:WK 6-reds: Titelverdediger Davis vernedert Higgins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.