Haneveer onderuit tegen Fu in teleurstellende partij

Het Chinese avontuur van Björn Haneveer is ten einde. De 33-jarige Vlaming verloor vanochtend in een matige partij van ‘s wereld nummer 8 Marco Fu, 5-2.

Haneveer maakte op beslissende momenten te veel onnodige fouten. Maar omdat ook Fu niet groots speelde, had er voor de Vlaming beslist meer in gezeten.

Fu gaat nu door naar de tweede ronde van de Sanyuan Foods China Open, waarin hij donderdagochtend tegen Shaun Murphy of Nigel Bond uitkomt.

china open - haneveer-fu2

…Haneveer mist roze en zal het eerste frame verliezen…

In het eerste frame waren beide spelers nog niet echt gesettled. Haneveer leek uiteindelijk op voorsprong te komen, maar miste een roze bal die hem vrijwel zeker het frame had opgeleverd.

Ook in frame twee had Haneveer kansen. Op een break van 30 miste hij een rode bal naar een middenpocket. Even later kreeg hij een herkansing, maar miste toen rood met de rest. Fu profiteerde opnieuw, 2-0.

De speler uit Hong Kong vond daarna zijn draai en maakte er met een century zelfs 3-0 van.

In het laatste frame voor het interval kwam Haneveer met de schrik vrij. Hij miste op frameball zwart vanaf de spot, maar sleepte het frame na bijna drie kwartier speeltijd toch in de wacht, 3-1.

china open - haneveer-fu

…Haneveer houdt na een subtiele pot met de rest positie op zwart…

Fu kwam sterk terug uit de kleedkamer. Hij miste zwart voor een century maar de break van 95 was ruim voldoende voor een 4-1 voorsprong.

Net als gisteren in de wildcard-ronde tegen Yu Delu (5-4 winst na 2-4 achterstand) stond Haneveer dus andermaal met de rug tegen de muur.

En zowaar startte hij opnieuw een comeback. Hij won frame zes, hoewel hij op een break van 29 bij het splitten van het pack vergat om blauw te potten. Fu liet hem dit keer ontsnappen, 4-2…

… maar sloeg in het zevende frame alsnog toe. Haneveer verloor positie op de kleuren na de voorlaatste rode en miste een lastige, lange roze naar de gele pocket.

Hij zocht nog even naar de twee snookers die hij nodig had, maar vond ze niet. Over en uit, 5-2 voor Fu!

Het was overigens pas de tweede rankingpartij die Fu dit seizoen wist te winnen. Op de Shanghai Masters in september klopte hij Bond met 5-4, maar bij de Grand Prix, het UK Championship en de Welsh Open vloog hij er telkens al in de eerste ronde uit.

In de andere partijen won Neil Robertson dankzij twee centuries met 5-2 van Mike Dunn, was Mark Williams met 5-3 te sterk voor Jamie Cope, en zette Stephen Maguire met 5-3 Barry Hawkins aan de kant.

Uitslagen en framescores hier.

(pictures Haneveer & Fu | Eurosport Player © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:Haneveer kan niet opnieuw stunten tegen Hendry
Lees ook:White-wash voor Björn Haneveer
Lees ook:Haneveer walst over Preece heen
Lees ook:Haneveer neemt eerste horde, Bond wacht
Lees ook:Dramatische nederlaag Haneveer tegen Song

2 reacties op “Haneveer onderuit tegen Fu in teleurstellende partij

  1. Martijn

    “Maar omdat ook Fu niet groots speelde, had er voor de Vlaming beslist meer in gezeten.”

    Kip en het ei verhaal. Als Bjorn beter had gespeeld had Fu, desnoods, groots gespeeld.
    Het is gewoon enorm moeilijk je eigen niveau te spelen tegen een veel mindere speler. Juist daarom had Bjorn een soort van kans. Fu raakte zelfs zichtbaar gefrustreerd door al dat geklooi op de tafel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Ben het op zich wel met je eens. Maar een enkele uitzondering daargelaten heeft Fu dit seizoen tegen IEDEREEN moeite om zijn eigen niveau te spelen…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.